Sheriffs - SBS Rupu osa 1.

07.04.2013

Näennäistä peliä

SBS Rupu matkasi Turkuun Sherffien vieraaksi ensimmäiseen karsintaotteluun, mikä ratkeaa kahdella ottelupallolla. Rupu sai loppuhetkillä rosteriinsa kaksi vahvistusta kun Turkka Hirvineva ja Markus Kankaanranta liittyivät rosteriin. Lähtökohdat omalla tapaa sarjaan hankalta, 5vkoa taukoa peleistä ja koko kausi tullut enemmän tai vähemmän turpaan.  Ottelun alussa (toisin kuin turkulaisten raportti väittää) Rupu piti palloa ja kotijoukkueen yksinäinen mutta aggressiivinen kärkikarvaaja sai tehdä täysin turhaa yksinäistä juoksenteluaan kun pallo liikkui hienosti Rupulaisten alakerrassa.  Kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaansa heti alkuun mutta ei siinä onnistunut. Mutta ajassa 6.45 reppu helähtää hienon syöttelykuvion päätteksi. Tästä vain 10sekunttia ja uudestaan koottu kolmoskenttä sai sisävaparin mistä lopulta Markus Kankaanranta siirtää pienen nätin keskelle Joni Immoselle ja pallo ylänurkassa. Reilu kaksi minuuttia tästä ja Kankaanranta levittää Immoselle laitaan joka näkee, että kenttämies on jättänyt laidan korjaamatta ja siitä kulmasta syöttö itselleen ja tästä vielä pallo alanurkkaan.  Loppu kymmenen minuuttia mentiin sitten kotijoukkueen hallitessa ja se näkyi myös taululla, pari hienoa kaappia ja erätauolle lukemista 4-2.

Ja kuin niin useasti muutenkin tällä kaudella jäi Rupulaiset täysin koppiin erätauolla. Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiä ja vain huono tuuri heillä ei tuonut lisämaaleja. Kunnes ajassa 28.28 klap klap klap maali vie Sheriffit jo 5-2 johtoon. Tässä vaiheessa Riku Aalto vaihdettiin maalilta ja Panu Suvitie hyppäsi tolppien väliin. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että Tireä maaleista ei tarvitse syyttää. Tästä taas vain 20sekunttia ja kolmoskenttä asialla, tällä kertaa Kankaanranta käynnistää nopean hyökkäyksen Petri Sopalle laitaan, ensimmäinen veto jää vielä veskariin mutta pete seuraa hienosti tilanteen loppuun ja pallo rysään. Kun vielä muutama minuutti tästä Sampsa Hirvineva lähetti hienon kokokentän poikittaissyötön Joni Sipolaiselle joka tinttasi pallon varmasti alanurkkaan oli peli jo tilanteessa 5-4.   Sitten ottelun ehkä ratkaisevin hetki, tämän maalin jälkeen reilussa minuutissa kotijoukkue naputtaa kaksi pikamaalia Rupulaisten todellisen nukkumisen takia ja tilanne jo 7-4. Näistä lukemista myös erätauolle.

Kolmas erä pallon hallinnan kannalta jatkui samanlaisesti eli kotijoukkue hallitsi. Rupu joutui kaksi kertaa kärsimään rangaistuksia mutta piti itsensä vielä hengissä hoitamalla ne. Itseasiassa toisesta alivoimasta tehtiin maali kun Immonen lähetti sisäänlyönnistä pallon maalilla missä veskari ei saanut palloa kiinni ja Soppa oli kärkkäänä paikalla ja kavennus tuli.  Rupu ottaa lopussa vielä aikalisän ja maalivahdin pois. Se tuottaakin tulosta kun Timo Koskinen toimittaa pallon maalille ja Kankaanranta ohjaa pallon verkkoon. Aikaa vielä minuutti mutta kovasta yrityksestä huolimatta kotijoukkuen nyt otti ensimmäisen täplän itselleen.

Ekassa erässä näkyi tuo useamman viikon pelaamattomuus. Siinä oltiin silti pallollisesti ylivoimaisesti parhaiten mukana. Sehän siitä mielenkiintoisen tekikin että kaveri ei karvaustaan millään tapaa muuttanut mutta silti mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä hankalampaa Rupulaisten avaaminen oli. Tuomari kaksikko hoiti hommansa suhteellisen hyvin. Tosin allekirjoittaneen toinen salibandyottelu missä ottelu tuloksellisesti on tiukka ei toinen joukkue saa yhtään ainoaa jäähyä. Ja ihan selvennykseksi, kyllä tämä toinen ottelu pelattiin tällä kaudella Rupun ollessa vierailessa elintärkeässä ottelussa Flamesit ja hallikin oli sama. Tähän ei siis kaaduttu mutta kyllä siellä kaverilla jäähyn arvoisia suorituksia oli ja tällaisessa pelissä ne vain täytyy piipata. No sunnuntaina on sitten jo Rupulaisilla pakko voitto kotihallissaan tai muuten alasarjat kutsuvat. Katsotaan miten käy. JIMI