Rupu-Leisku

06.01.2013

Sarja palasi joulutauolta ja peleistä oli Rupulla ollut pitkähkö tauko kun Loimaan Leisku saapui Huhkolinnaan taistelemaan sarjapisteistä. Lähtökohdat otteluun molemmille tärkeät, Rupu kun taistelee alhaalla karsintoja vastaan ja Leisku ylhäällä play-off paikan puolesta. Leiskulla oli eilen ollut peli Wirmon vieraana josta Loimaalaiset onnistuivat nappaamaan hienot 2pistettä.

Ottelun ensimmäinen kymmen minuuttinen oli melko rauhallista ja Rupu leirissä osittaista hämmenystä aiheutti Leiskun melko passiivinen karvaus. Tosin se hattu tarvitsee nostaa että hienostihan se toimi ja piti Rupulaiset pois pahoilta maalinteko paikoilta. Ajassa 10.33 Leisku saa jäähyn. Leiskulla on ollut tilastollisesti sarjan paras alivoiima kun taas rupu on tehnyt sarjassa toiseksi eniten ylivoima maaleja.  Tällä kertaa ylivoima vei kuitenkin voiton ja minuutin hieromisen jälkeen Kiuru löytää Immosen keskeltä ja pallo alanurkassa pelikellon näyttäessä 11.32. Loppu erä mentiin melko tasaisesti päästä päähän, molemmilla muutamat hyvät maalinteko paikat mutta molemmissa päädyissä hyvin pelanneet maalivahdit pitivät tilanteen samana joten ensimmäiselle erätauolla Rupun 1-0 johdossa.

Toinen erä ja Leisku oli tehnyt muutamia kokoonpano muutoksia. Rupun jalat jäivät taas kerran erätauolla koppiin ja ajassa 22.37 Leisku pelaaja voittaa pallon kolmen Rupulaisen keskeltä, tarjoilee vielä pallon keskellä ja pallo verkossa. Heti maalin jälkeen ottelun hienosti pelannut Kouri pelaa kädellä ja Rupun toinen ylivoima alkoi. Pallo liikkui taas hienosti, pallo kahteen kertaan ylärimaan ja yksi aivan maaginen torjunta Kotiniemeltä joten se ylivoima ei tuottanut tulosta.  Miltei heti ylivoiman päätyttyä Hirvineva joutuu rikkomaan ja ottelun ensimmäinen Leisku ylivoima oli valmis alkamaan.  Leisku käytti myös hienosti ylivoimansa ja samoin minuutin pyörittelyn jälkeen Kouri löytää Inton joka siirtää pallon keskeltä vastustomattomasti verkkoon. Ja kun kerran ne jalat ovat kopissa ja Leisku vyöryy kohti maalia niin vain reilu minuutti maalista ja taas Rupu jäähylle Ylikännön toimesta. Tällä kertaa Leisku ylivoima tarvitsi vain 33sekunttia ja maalin edestä Juho Järvinen … eikun siis Kari Kauppi (taas kerran omalla paikallaan) ja pallo verkossa. Synkkä alku siis rupulaisittain toiseen erään ja kaveri 1-3 johdossa.  Ja se maalin jälkeinen vaihto oli Rupulle tällä kertaa hyvä kun hienosti ottelun pelannut Lax-Lehto-Koskinen hyökkäystrio saa vastahyökkäyksen, Lax siirtää pallon Koskiselle keskellä ja taas kerran Huhkolinnan yleisö saa nähdä kun number 10 nostaa kädet kattoon. Tästä alkoi omanlaisensa hurlumhei hetki kun pallo meni päädystä päätyyn ja erinäisiä tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä, sekä myös tunteet alkoivat lähes kaikkien toimesta kuumenemaan. Ajassa 36.39 Rupu pääsee estämisen johdosta seuraavaan ylivoimaansa. Vetoja sateli taas kiitettävästi mutta Leiskun veskari tuntui olevan kuin muuri, kuitenkin vain 20sekunttia ennen jäähyn päättymistä Koskinen levittää ”viivassa” Laxille jonka kantti viuhuu tututtuun tapaan ylämummoon. Näin tilanne 3-3 ja tästä tilanteesta myös erätauolle.

Kolmas erä alkoi taas alussa tunnustelevasti mutta Leisku hieman hallitsi pallollisia tapahtumia. Ensimmäinen merkintä pöytäkirjaan saatiin vasta 51.07 kun Leiskun pelaaja joutuu kuluttamaan jäähypenkkiä. Koko Huhkolinna odottaa että nyt se johto maali tärähtää. Tällä kertaa Leiskun ylivoima oli kuitenkin nöyrempi ja peitti hienosti laukauksia, ja mahtui sinne taas yksi gamesaver. Sitten ajassa 54.46 Leiskun pakki lähti miltei alimmaisena yrittämään vähän liian hienoa veiviä menettäen pallon ja rupullu oikeastaan 4-1 vastahyökkäys, muutaman syötön jälkeen Koskinen tarjoaa ja Lax siirtää pallon keskeltä  verkon perille, Rupu siirtyy johtoon ja loppusta tulisi mielenkiintoinen. Sitten ajassa 57.55 Leisku saa selvästä väärästä vaihdosta jäähyn. Tässä hetkessä katsojat varmasti odottivat että Rupulaiset nappaavat maukkaat pisteet kovalta vastustajalta. Mutta tässä hetkessä rupulaisten päätökset ylivoimalla eivät johtaneet mairitteleviin asioihin. Ajassa 58.50 leisku ottaa aikalisän, peli jatkuu Leiskun sisäänlyönnillä. Tässä hetkessä Leiskun valmennus kaksikko, joka muuten kävi ottelussa ihmeellisen kuumana, huudeltuaan välillä enemmän Rupun pelaajille kuin omille mitä älyttömämpiä asioita, oli kuitenkin hereillä ja napautti rohkeasti häkkärin pois. Kun taas Rupulaiset nukkuivat ja tuttu ylivoma viisikko olikin 5vs5 tilanteessa. Rupulais viiskon paketti täysin hukassa ja paikat hakusessa. Kuin paikatakseen oman virheensä Kouri nappaa pallon Kouruunsa ja hieno hämäys jolla ensimmäinen hyökkääjä odotti jo vetoa ja tämän jälkeen hirveä pommi aivan ylänurkkaan. Tälle ei edes mainion pelin pelannut Suvitie voinut mitään. Kellossa siis 59.15 ja pöytäkirjaan saadaan erikoinen merkintä AV IM.  Jatkoaika oli siis valitettavasti tosi asia. Alku taas hieman tunnustelua ja sitten Rupun hyökkäys suorittaa pieni muotoisen ylihyökkäyksen, tästä vastahyökkäys ja pelikellon näyttäessä 62.49 Leiskun juhlat olivat valmiit alkamaan.

Tästä ei siis jäänyt mitään käteen. Rupu taisteli kärki kahinoissa roikkuvaa Leiskua vastaan hienosti mutta kun sillä ei pisteitä jaeta. Seuraava ottelu on myös erittäin kova sillä tällä hetkellä sarjakärjessä majaileva UHV-Bulls saapuu Huittisiin.

SEURAAVA RUPUN KOTIOTTELU 13.1.2013 SUNNUTAI KELLO 15.00!! KAIKKI PAIKALLE!!