Covid-19, harjoitteluohjeet

23.08.2020

SBS Rupun ohjeistus harjoittelun toteuttamiseen 21.8.2020 alkaen.

Ohjeistus on voimassa toistaiseksi.

Alle koostettu ohjeistus perustuu salibandyliiton antamiin ohjeisiin. Salibandyliiton ohjeistus perustuu valtioneuvoston, aluehallintaviraston ja Olympiakomitean ohjeistuksiin. Lisäksi ohjeistusta on laadittu yhdessä muiden joukkuepelien kanssa.

1. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.

2. Noudata Suomen hallituksen sekä AVI:n (Aluehallintavirasto) linjauksia.

3. Harjoittelua ei tule tehdä, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

4. Jos epäilet Covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

5. Suositellaan kaikkea mahdollista liikkumista samaan perheeseen/ruokakuntaan kuuluvien kesken.

6. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuvat harjoitteluun omalla vastuullaan ja tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen lajiharjoittelun aloittamista.

7. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Jokainen joukkue sopii omat käytänteet, joita kaikki joukkueen jäsenet noudattavat toistaiseksi.

8. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.

9. Pallot desinfioidaan tarvittaessa ennen harjoituksen alkua ja harjoituksen jälkeen. Desinfiointiin kannattaa käyttää suihkupulloa ja sopivaa puhdistusainetta (esim. saippualiuos) tai desinfiointiliinoja. Jokaisella joukkueella on oma pallopussi, jonka hallussapidosta vastaa joukkueen vetäjä.

10. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai harjoituspaikalla tai on käytettävä desinfiointiainetta ennen ja jälkeen harjoitusten. Lisäksi suositellaan, että jokaisessa harjoituksessa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin.

11. Yhdessä harjoitteluryhmässä on maksimissaan viranomaismääräysten mukaan 50 henkilöä (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt). Muutoin harjoittelussa ei ole osallistujamääräkohtaisia rajoituksia, mutta kaikessa toiminnassa vältetään toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.

12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä.

13. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.

14. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat).

15. Osallistujilla on mukana oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö. Lisäksi on syytä huomioida, että maila on henkilökohtainen.

16. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi vältettävä yläfemmoja, läpsyjä, halauksia.

17. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä ja vaihtoaitiossa on kokonaan kielletty.

18. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

19. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet tulee pestä tai desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen. Harjoituksen järjestäjän on huolehdittava tarpeellisesta määrästä jätepisteitä kentän laidalla.

20. Lisätietoa harjoitteluun löytyy Olympiakomitean sivuilta täältä.

21. Nämä ohjeet perustuvat sisäjoukkuepelien (futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy) yhdessä laadittuun ohjeistukseen, jota on muotoiltu lajikohtaisesti.

22. Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja voi muuttua viranomaisohjeistuksen tarkentuessa.

23. Jos pelaaja tai toimihenkilö on matkustanut ulkomailla, noudatetaan seuran tapahtumista 14 vrk karanteenia. Tämä tarkoittaa, että pelaaja tai toimihenkilö ei voi osallistua seuran toimintaan ennen kuin Suomeen saapumisesta on kulunut kaksi viikkoa.

Jos joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, edellisenä 1-2 päivänä lähikontaktissa olleet asettavat itsensä karanteeniin, kunnes testitulos on selvillä. Jos tulos on negatiivinen, altistuneiden karanteeni voidaan lopettaa.

Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on viruksen itämisaika eli 14 vrk.

Hallikohtaiset ohjeet harjoituskäytäntöihin:

Tahto Areena:

Harjoittelua ei tule tehdä, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

-        Hallille saavutaan aikaisintaan viisi minuuttia ennen harjoitusvuoron alkua.

-        Pelaaja on pukenut harjoitusvarustuksen mahdollisuuksien mukaan jo kotonaan päälleen.

-        Pukukoppien käyttöä pyritään välttämään.

-        Ulkojalkineet riisutaan käytävän puolella ja laitetaan omaan kassiin.

-        Sisäjalkineet laitetaan kaukalon reunalla jalkaan ja muut ulkovarusteet pakataan omaan kassiin, joka jää kaukalon ulkopuolelle.

-        Oma vesipullo mukaan valmiiksi täytettynä ja merkittynä selkeästi omalla nimellä

-        Jos tulee tarve käyttää wc tiloja, kädet desinfioidaan ennen ja jälkeen käynnin.

-        Harjoitus päättyy viisi minuuttia ennen harjoitusvuoron loppua

-        Harjoituksen jälkeen ulkovarustus päälle, varusteet mukaan ja ulos hallista.

 

Spiraali:

Harjoittelua ei tule tehdä, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

-        Hallille saavutaan aikaisintaan viisi minuuttia ennen harjoitusvuoron alkua.

-        Pelaaja on pukenut harjoitusvarustuksen mahdollisuuksien mukaan jo kotonaan päälleen.

-        Kokoonnutaan ulkona, joukkueen vetäjä on pelaajia vastassa.

-        Pukukopit eivät ole meidän käytössämme.

-        Ulkojalkineet riisutaan aulassa ja laitetaan omaan kassiin.

-        Omien varusteiden kanssa siirrytään salibandykentälle ja vaihtoaitiossa tai kaukalon päädyssä laitetaan sisäkengät jalkaan, muut ulkovarusteet pakataan omaan kassiin.

-        Oma vesipullo mukaan valmiiksi täytettynä ja merkittynä selkeästi omalla nimellä

-        Jos tulee tarve käyttää wc tiloja, kädet desinfioidaan ennen ja jälkeen käynnin. WC-tarpeesta tulee ilmoittaa joukkueen vetäjälle.

-        Harjoitus päättyy viisi minuuttia ennen harjoitusvuoron loppua.

-        Harjoituksen jälkeen ulkovarustus pikaisesti päälle ja yhtenä ryhmänä ulos. Ulkojalkineet laitetaan jalkaan vasta aulassa.

 

07.06.2023SBS Rupulle uusi puheenjohtaja
04.04.2023Vuosikokous
20.09.2022Salibandya Tahto Areenalla 2022
22.04.2022Vuosikokous
22.11.2021Huippusalibandya Huittisissa
14.04.2021Vuosikokous
23.09.2020Salibandyseura Rupusakin harrastustuki kaudelle 2020-2021 on nyt haettavissa!
23.08.2020Covid-19, harjoitteluohjeet
20.08.2020Junioriryhmien ilmoittautuminen auki!
20.08.2020SunSäbä tulee taas!

Siirry arkistoon »