SBS Rupun miehille kaksi voittoa ison yleisön edessä!

18.02.2020

Sunnuntaina Tahto Areenalla pelattiin miesten III-divisioonan turnaus, jossa Rupulla oli sarjanousun suhteen kaksi tärkeää peliä. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui porilainen Satabandy, jolle Rupu koki edellisen tappionsa marraskuussa. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja pysyi tasaisena aina toisen erän viimeiselle minuutille, kunnes Rupu karkasi kahden pikamaalin avulla johtoon lukemin 5-3. Kolmella kentällisellä pelannut Rupu pääsi kolmannessa erässä murjomaan kapeammalla kokoonpanolla liikkeellä ollutta vastustajaa kunnolla ja pelin päätyttyä loppulukemat olivat Rupulle 14-6. Päävalmentaja Joni Immonen oli esitykseen tyytyväinen. - Isoin ottelu tähän mennessä, mutta harjoituksissa on ollut hyvä meno jo useamman viikon ja se näkyy nyt myös otteluissa. On hienoa että joukkueen perustekeminen on sillä tasolla, että saadaan näitä otteluita käännettyä meille. Päävalmentaja Immonen nosti ensimmäisestä ottelusta esiin tehomiehinä häärineet Juho Perttulan 5+1 ja Teemu Virtasen 2+1, sekä toisen erän tasatilanteessa muutaman maukkaan kopin napanneen maalivahti Heikki Hakalan.
Toisessa ottelussa Rupua vastaan asettui niin ikään porilainen Team LSM. Myös tälle porilaisporukalle Rupu hävisi marraskuussa, joten haastava ottelu oli tiedossa. Team LSM on koottu kokeneista pelimiehistä, joiden vahvuutena ei enää ole liike, mutta pallo liikkuu välillä todella näyttävästi ja maalinteko on ollut kauden aikana joukkueen tavaramerkki. Ottelu kulki lähes samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Lähes kaksi erää mentiin tasaisesti, kunnes toisen erän loppuhetkillä nopeat kaksi maalia veivät Rupun 4-2 johtoon ennen kolmatta erää. Vastustajan liike hieman loppui viimeistään kolmannen erän aikana ja lopulta Rupu pääsi kolmannessa erässä suhteellisen helpolla ja hoiti voiton lukemin 9-5. Immonen nosti ottelusta yhden pelaajan esiin. - Armeijan harmaissa aloittanut Aaro Puputti pelasi toisessa erässä sellaisen vaihdon että koko joukkue syttyi. Useamman hienon suorituksen samassa vaihdossa tehnyt Puputti onnistui ottelussa myös maalinteossa. Muut tehomiehet olivat Perttula 3+0 ja taidokkaan avausmaalin ottelussa viimeistellyt Mikael Ylikännö 2+0.
Kahdella voitolla Rupu käytännössä varmisti vähintään karsintapaikan II-divisioonaan ensi kaudeksi. Sarjaa on jäljellä kaksi ottelua, joista toinen on sarjan kärjessä koko kauden keikkunutta Ryhtiä vastaan ja toinen sarjassa vielä ilman voittoja olevaa SBS Atomia vastaan. Näistä otteluista Rupu tarvitsee vähintään yhden pisteen, jotta karsintaviivan alapuolella olevat joukkueet eivät voi Rupua tavoittaa. Nyt Rupulla on takana yhdeksän voitettua ottelua, joten joukkueen tahti kohti II-divisioonaa on hyvällä mallilla.