Miehet II - NTK II (3 - 3)

Aika: 3.2.2007 10.00
Paikka: Huittisten Liikuntakeskus
Sarja: 5. div.

Helmikuun 3 päivän aamuna klo 10.00 oli tarjolla Opintiellä sarjan kärkikamppailu SBS Rupu II versus NTK II.. Eri medioissa jo pitkään hehkutettu peli olikin vietellyt hallille varsin mukavasti katsojia. Ottelua varten oli varmasti molemmissa leireissä punottu juonia ja valmistauduttu rajulla harjoitusmäärällä – tosin muualla kuin oman joukkueen harjoituksissa… Varmaa jo ennen kärkitaistelun alkua oli se, että molemmat joukkueet janosivat voittoa tästä pelistä yhtä palavasti kuin Ridge isänsä vaimoa Brookea, sillä voitto antaisi henkistä yliotetta kevään nousutaisteluihin.

Ottelu alkoi puolin ja toisin melkoisella kohelluksella ja esimerkiksi kaksi perättäistä syöttöä omille pelaajille oli harvinaisempaa kuin KalPan voitot jääkiekon sm-liigassa. Tätä ehkä jopa enemmän raviurheilulta näyttänyttä peliä käytiin muutamia minuutteja ja pikku hiljaa molemmille alkoi siunaantua salibandyssä ominaisia tilanteenrakenteluja. Avausmaalia saatiin odottaa ensimmäisen erän loppupuolelle, vaikka mahdollisuuksia kyseiseen kunniaan oli molemmilla joukkueilla aikaisemminkin. Sami Kujanpää otti ajassa 12.16 ronskeista poliisin otteistaan jäähyn ja NTK pääsi ylivoimalle. Rupu pelasi hyvää ja urautuvaa alivoimaa ja oli jopa lähellä alivoima kihausta Jylhän ja Marttilan toimesta. Rupulle sattui pieni uinahdus alivoimalla ja NTK rankaisi heti. Liikuntakeskuksen digitaalit pysähtyivät avausmaalin johdosta ajassa 13.52. Tämän jälkeen ote oli hieman aikaa NTK:lla, mutta Rupu päätti runnoa pelin väkisin tasoihin.

Ajassa 18.24 joukkueemme ”Etelän hetelmä”  - Riku Aalto päätti suunnatta ensimmäisessä erässä ohi menneen piiskansa maalia kohden ja heti tapahtui. Fanaattinen Tapparanmies Jonne Korpela tarjoili esikuvansa Kontiolan tavoin ja Sportian salibandypäivillä tutkaan oman luokan luvut ladannut Tire räjäytti katsomon riemuun tasoitusmaalin johdosta. Peli oli jatkossakin tasaista, tosin Rupun oli tasoitusmaalin jälkeen huomattavasti paremmin pelissä mukana. Molemmat joukkueet pelasivat kovaa ja pelissä oli tunnetta. Tunnetta oli myös molempien joukkueiden vaihtopenkeillä, sillä koko pelin ajan kuului vaihtopenkeiltä sellainen mylvintä, että kesällä voitaisiin hyvin järjestää M2:sen ja NTK II:sen kirkkokonsertteja. Ei ainakaan ääni lopu. NTK hiljensi Rupun kamarikuoron vähäksi aikaa iskemällä kaksi nopeaa maalia ajassa 33.36 ja 34.17.

Tämän jälkeen joukkueemme taktinen osasto järkeili siirtymisen kahteen kenttään. Kahden kentän peliin siirtyminen alkoi tuottaa tilanteita, sillä NTK myös passivoitui liiaksi 1-3 maalinsa jälkeen. NTK joutui ottamaan pyörityksessä jäähyn ja sitä Rupu ei armahtanut. Tire luikautti pyöreän reikäesineen ylivoimalla maaliin vastustajan toimesta ensimmäisessä erässä runnellun Viikarin lainatessa pelivälinettä syötön merkeissä. Tasoittamisen kiiman saattoi haistaa Huhtamoon asti, sillä niin ahneesti Rupu haki tasoitusta. NTK pääsi välillä nopeisiin vastaiskuihin, mutta Kimmo Porttikivi otti No Chance -hanskoineen kiinni kaiken. Joukkueemme gepardi, vikkeläkinttujen Ville Valo - Jussi Marttila puristi pelin tasoihin loppuminuuteiksi kasatun erikoiskentällisen myllyttäessä. Haapalan alueen gepardin maalin syöttäjänä toimi jälleen Huittisten pehmeänkätisin taksikuski, Viikari. Tasoitus syntyi ajassa 42.41.

Peli ei kahdessa ensimmäisessä erässä tarjonnut katsojille mitään taikatemppuja, mutta kolmas erä jätti tuskin ketään kylmäksi. Molemmat joukkueet taistelivat viimeiseen mieheen, ottamatta yhtään taka-askelta. Päätöserä tarjosi mm. 4 maalia. NTK osoitti hienoa asennetta peittämällä uhrautuvasti laukauksia sekä puolustamalla hanakasti. Rupu puolestaan osoitti jälleen peräänantamatonta taisteluhenkeä nousemalla väkisin tasoihin.

Illan primetime -peli on KaaRo:a vastaan. Huhujen mukaan KaaRo:lla on tänään saunailta, joten KaaRo haluaa varmasti lähteä saunomaan voitto taskussa. Rupullakin on tiedossa porkkanaa, sillä toimitsijana historiani ensimmäisen selkeälukuiseen pöytäkirjan tehnyt naishenkilö on luvannut saunaa illaksi, mikäli voitto irtoaa.