Rupu edustus - Miehet II (3 - 3)

Aika: 2.9.2008 19.00
Paikka: Huhkolinna
Sarja: Harjoitus

Huittisissa nähtiin ennen torstaina Sirkus Finlandiaa todellinen paikallispelien helmi, Rupun Edustus vastaan ainakin puheissaan kova Rupu M2. Ottelun alussa M2 pääsi hämmentämään Edustusta kuin puolen vuoden kaasulasku Hitleriä 2. maailman sodan aikana. Taululle naulattiin 0-1 lukemat edustuksen monivuotisen luottopelaajan, nykyisen M2:sen vilttimiehen Timo Koskisen toimesta. Syötön maaliin tarjosi M2:sen try-outin keihäänheiton puhelimitse miltei voittanut Tapio Viikari. Lisää löylyä Huhkolinnan varsin täyteen ahdattuun halliin heitti ajassa 9.14 hallitseva try-out-mestari Matti Olavi Lehtinen (Keihäs 47,51m, Kiekko 25,18m, Saapas 30,80m, Kuula 11,77m, Pituus 4,78m, Takaperinjuoksu 60m./12,95s). Syötön maaliin tarjosi algebran taitaja, try-outkakkonen Jussi ”viime vuoden ykkönen” Marttila. Tämän jälkeen M2:sen aitioissa maiskuteltiin tyytyväisenä kuin kissa madetta pirtin alla. Edustuskin sai maalitilinsä auki ja pääsi pikku hiljaa M2:sen kovasta taistelusta huolimatta paremmin peliin mukaan. M2:sen sitkeä kilpikonna puolustus hyvine peittoineen ja Raiskion Phantom-luokan pelastuksineen pitivät numerot aina 50 minuutille asti samoina. M2:sella oli myös lukuisia paikkoja lisämaaleihin, mutta viimeistely ontui kuin viuhkapanokseen astunut meksikolainen mäyräkoira.

Edustuksen tasoitettua pelin nousi ilmoille M2:sten makuuhuoneista tuttu ”3 kertaa 51.35 minuuttiin” -teema esille maalin muodossa, kun Mikko Kaasalainen toimitti pallon 3 kerran 51.35 minuutin sisällä edustuksen maaliin. Syötön tähän varsin mallikaan yv-pyörityksen seurauksena syntyneeseen maaliin antoi Huittisten hienoimman värihunnun omaavan Mazdan ylpeä omistaja, Miika Jokinen.

Tämän jälkeen käytiin tiukkaa asemataistelua ja verikin lensi niin maan perusteellisesti. Timo Koskisen runsaasta otsatukasta paljastui yhteentörmäyksen seurauksena herkullisen ja verisen, mutta kuitenkin hyvin nuijitun naudanlihapihvin kokoinen holeksi. Kun Koskisen ja Salon öljyt oli kerätty kentältä taisto jatkui. Taisto päättyi tällä kertaa aselepoon ja ratkaisemattomaan edustuksen tasoittaessa vielä pelin lopussa. Tämä tarkoitti myös sitä, että Koskinen ja Aro tyytyivät myös tasapeliin. M2:sella oli vielä rankkari ja sen päälle yv, mutta vastustajan maalivahti otti pari sellaista koppia, että tarvinnee hiustenkuivaajaa nautinnon jälkien kuivaamiseksi.

Pelin jälkeen molemmat joukkueet pohtivat Ässien Alpo Suhosen tapaan: ”Olemmekohan oikeassa sarjassa?”