Miehet - SBS Wirmo (8 - 6)

Aika: 21.11.2010 15.00
Paikka: Huhkolinna
Sarja: II-divisioona

Sunnuntai illan otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista kun kotijoukkue Rupu oli tipahtanut viivan alapuolelle ja Wirmo oli yläpuolella kahden pisteen päässä, joten ottelu oli ns. 4pisteen peli.

Ottelu lähti molemmilta hyvin tunnustelevasti liikkeelle ja kummallekkaan ei vaarallisia tekopaikkoja syntynyt. Rupun karvaus oli alussa tuottaa muutamat ongelmat Wirmo puolustuksella mutta paikkaajia punapaidoista löytyi joten maalille asti laukauksia eivät Rupulaiset saaneet. Sitten tuli kauden erikoisin maali kun pallosta väännettiin Rupun kulmauksessa josta se yhtäkkiä sinkoutui kohti maalia ja meni miinuskulmasta sisään. Tuskin edelleenkään kukaan tietää miten pallo sieltä lähti mutta pöytäkirjoihin se omaksi maaliksi merkittiin. Ajassa 10.15 tuli Rupu tasoitus kun Joni Immonen syötti pitkän pallon Jyri Liukkaalle joka tälläsi suoraan ilmasta pallon verkkoon. Tästä vain minuutti ja Aleksi Rautu tarjoilee nätisti ja Joni Sipolainen käyttää pelottavaa rannettaan taas tehokkaasti, tilanne 2-1. Ajassa 14.46 Wirmo tulee sekavan maalin edushässäkän päätteeksi tasoihin, tosin tässäkin oli rutkasti tuuria sillä tähänkin kohtaan olisi tarvinnut merkata omamaali, sillä loppujen lopuksi pallo maaliin Rupun oman pakin jalasta. Ajassa 16.26 Rupu joutui ottamaan ensimmäisen jäähyn Mikael Stenforsin toimesta. Wirmo ylivoima sahasi hienosti minuutin verran ja loppulta kaunis laukaus ylämummoon ja Wirmolaiset taas johtoon. Heti perään joutui Wirmo koetukselle kun heidän pelaajansa komennettiin jäähylle. Vain viisi sekunttia ennen eränloppumista Teemu Virtanen taisteli pallon hienosti itselleen, limutti syötön Immoselle vastustajan pattereista ja Immonen tarjoili vielä keskellä ja Liukkaalla helppo työ iskeä tyhjään maaliin. Näin erätauolle tilanteesta 3-3.

Erätauolla Wirmolaisten jalat jäivät pahasti pukukoppiin ja Rupulaiset hallitsivat ottelua, mutta vastustajan maalivahti ja puolustus kesti tulitusta. Sitten vastahyökkäyksestä Wirmolaiset iskivät maalin ajassa 26.55. Tämänkin jälkeen peli jatkui samanlaisena, Rupu myllytti ja Wirmo pinkoi vastahyökkäyksiä. Palloa kun ei verkkoon millään saatu, käytti Wirmo taas vastahyökkäyksensä ja vain minuutti ennen erän loppua siirtyi 3-5 johtoon. Vain kaksi sekunttia ennen erän loppua Wirmon pelaaja joutui boksiin joten kolmas erä alkoi Rupu ylivoimalla.

Ja niin monesti kuin sitä sanotaan, että erän alussa oleva ylivoima on hankala, niin se oli nytkin. Kaikki kunnia tietysti hienosti kyykkineelle Wirmo nelikolle mutta kyllä ylivoimaviisikkokin nukkui totaalisesti. Mutta sen jälkeen alkoi tapahtumaan kun reilussa viidessä minuutissa mätättiin kuusi maalia. Ajassa 44.57 Virtanen tarjoili ja Sipolainen viimeisteli illan toisensa. Tästä vain minuutti ja Virtanen tarjoilijana jälleen ja Stenfors kanttasi vastustajan jalan kautta pallon maaliin. Sitten kaksi minuuttia ja Sampsa Hirvineva syötti hienon poikittais syötön ja Mikael Ylikännö kanttasi krokin tolpan kautta sisään. Näin kotijoukkue oli siirtynyt 6-5 johtoon. Sitten tuli puolustuksen nukahdus ja Wirmolaiset tasoittivat pelin. Pelissä alkoi olla vanhaa Rupu Wirmo pelin tunnelautausta. Rupu oli kuitenki päättänyt voittaa pelin ja vain kymmenen sekunttia Wirmon tasoituksesta Sipolainen tarjoili ja Rautu malttoi katsoa ja odottaa maalivahdin liikettä ja pallo tylysti verkkoon. Tästä vain 30sekunttia ja Immonen syöttää hallin korkuisen kaaripallon ja Liukas tällää suoraan ilmasta illan kolmantensa ja Rupu johtaa 8-6. Tämän jälkeen Virtanen jouti rikkomaan ja Wirmo pääsi ylivoimalle. Tällä kertaa alivoima taisteli ja kesti ja oikeastaan Rupu oli alivoimalla lähempänä maalintekoa kuin Wirmo ylivoimalla. Ajassa 58.50 Henri Jylhä ei kerennyt Wirmo puolustajan nopean käännön mukaan ja polvethan siinä kolahtivat, Jylhälle 5+20min ja Rupu loppu ajan alivoimalla. Wirmo otti luonnollisesti vielä veskarin pois ja myllytti loppu ajan kuudella neljää vastaan mutta Rupu nelikko kesti ja viimeisenä lukkona toimi hyvän ottelun pelannut Yrjo Lehtinen.

- Kamoo. Todella tärkeät ja ansaitut pisteet. Kaverille pomppi hieman pari ensimmäistä maalia mutta onneksi päät ei laskenu. Toisessa erässä peli olisi tarvinnut naulata, niin paljon päästiin myllyttämään mutta se sitten kostautui aina vastustajan pahoina vastahyökkäyksinä. Mutta kyllä olen erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeseen tänään. Kopissa oltiin toisella erätauolla täysin varmoja, että ottelu kääntyy vielä meidän hyväksi kolmannessa erässä.

RUPU PELAA SEURAAVAN KOTIOTTELUNSA JA PERJANTAINA KUN VASTAAN ASETTUU RUOSKA. PELI ALKAA KELLO 19.00, KAIKKI PAIKALLE KANNUSTAMAAN!!