SalBa - Miehet (13 - 10)

Aika: 29.10.2010 19.00
Paikka: Rauman Kauppaoppilaitos
Sarja: II-divisioona

Ottelu Raumalla oli juuri niin kiihkeä ja maalirikas kuin saattoi odottaa. Tulospalvelun mukaan Rupu teki ensimmäisen maalin jo 25sekunnin pelin jälkeen mutta sen verran allekirjoittanut tietää, että 25sekunnin kohdalla ei Rupun kolmoskenttä ole kentällä ollut, mutta jokatapauksessa Loimaan vahvistukset Sipolainen- Ek järjestivät maalin, Mikko syöttäjänä ja Joni viimeistelijänä. Rupu jatkoi pallon viemistä kohti SalBa maalia ja reilun parin minuutin kohdalla Teemu Virtanen tiputti pallon alakertaan ja Mikael Stenfors vain toimitti pallon ohi hölmistyneen SalBa vahdin. Tästä vain 30sekunttia ja Henri Jylhä tarjoili Ekille ja pallo taas verkossa. Sitten mentiin viitisen minuuttia päästä päähän kunnes Joni Immonen tiputtaa taas pakille alakertaan ja tällä kertaa Marttilan Eerik kanttasi pallon yläseen, reilu 8minuuttia pelattu ja sarjakärki häviöllä 0-4! Edelleen pelin aaltoilu jatkui päästä päähän meiningillä. SalBa sai kaivatun tasoituksen Rupun pitäessä palloa omassa päädyssä ja lopulta katko ja pallo maaliin. Kuittaus tuli kuitenkin heti kun parhaiten erässä pelannut kolmoskenttä onnistui taas, tällä kertaa Sipolainen tarjoili ja Jylhä latasi nätisti pallon ylänurkkaan. Valitettavasti alle minuutti ja SalBan paine onnistui taas kun tällä kertaa Immonen menetti pallon oman maalin takana, tilanne 2-5. Mutta kun maaleja tehdään niin tehdään sitten, tällä kertaa Stenfors tarjoili ja Virtanen viimeisteli ajassa 16.12. Loppu erä meni Rupun jäähyillessä kun ensin Sampsa Hirvineva istui kakkosen ja vain 3sekunttia kun oltiin tultu täysilukuiseksi Immonen sai ottelun ensimmäisen erittäin kyseenalaisen jäähyn.Erä loppui 2-6 tilanteeseen.

Toinen erä siis alkoi SalBan ylivoimalla, tämän kuitenkin Rupun alivoima vielä kesti. Sitten tuli taas synkkä minuutti ja SalBa rokotti taas Rupulaisten virheistä nopeasti kahden maalin verran. Sitten tuli ensimmäinen SalBa jäähy, sekin varsin kyseenalaisesti, sillä Jyri Liukas astui SalBa pakin lavan päälle ja liukastui, harvemmin näistä olen jäähyjä nähnyt tulevan. No jokatapauksessa ylivoima kesti 17sekunttia kun Immonen tarjoili ja Liukas viimeisteli keskeltä. Tästä alle minuutti ja SalBa joutui taas rikkomaan, tällä kertaa tarvittiin 27sekunttia, Virtanen tarjoili ja Marttila pommitti suoraan syötöstä hirveän pommin hirren alle, ja tilanne nopeasti 4-8. Rupulaisten paitaan hiipi taas hyvänolon tunne ja vain alle 20sekunttia ja pallo omassa verkossa, hienon SalBa kuvion päätteeksi. Loppu erässä Rupu sai vielä kaksi jäähyä mutta taas kerran kestettiin. Erätauolle tilanteesta 5-8.

Kolmanteen erään tulikin sitten vaan yksi joukkue ja se oli SalBa. Rupun jalat olivat katkenneet 4hoidetun alivoiman aikana. Vajaassa 7minuutissa SalBa mättäsi 5maalia ja tilanne oli yllttäen kääntynyt 10-8 SalBa johdoksi. Siinä auttoi mukavasti Rupun pääkopan hajoaminen sillä ensimmäiseen neljään minuuttiin saatiin 16minuuttia jäähyjä. Ja kun se fortuna kääntää selkänsä se todellakin kääntää, pallon Rupun maalintakaa oman pakin jalasta maaliin ja 11-8. Perään SalBa jouti kuitenkin rikkomaan, tällä kertaa Raumalaisten alivoima oli hieman terävämpi mutta ei maalia kuitenkaan pystynyt estämään kun Virtanen tarjoili ja Aleksi Rautu viimeisteli. Rupu yritti tiivistää pakkaa ja nostaa tempoa mutta paljon alivoimaa joutunut pelaamaan joukkue oli puolikatki, yksi kavennus kuitenkin onnistuttiin tekemään kun Mikael Ylikännö tarjoili ja Rautu sivalsi ilmasta häkin, tilanne jännittävä 11-10. Rupun jalkojen heikkous aiheutti kuitenkin sen, että pari minuuttia ennen loppua, karvaus petti pahasti ja SalBa vastahyökkäys katkaisi selkärangan, tilanne 12-10. Lopullinen niitti tuli parikymmentä sekunttia tästä, kun SalBan kaveri yritti mahduttaa itsensä välistä mistä ei voinut mahtua, 3metrin päässä oleva tuomari näyttää vain vaparia mutta keskikentällä majaillut pillipiipari näki sieltä rikkeen, tästä tulistuneena Liukas napautti itselleen vielä 2+10minuuttisen ja ottelu Rupun osalta ohi. SalBa viimeisteli vielä yhden maalin, näin ottelu päättyi 13-10.

- Mitäs tässä, harmitus on tietysti kova. Olisi ollu hienot pisteet sarjakärjeltä, mutta taas kerran huomattiin että ottelu kestää 60min eikä 40min. SalBa tuli todella terävästi ja maalivahti paransi vielä otteitaan loppua kohden loistavasti ja esti meidän lisämaalit tärkeillä hetkillä. Se nyt tietysti oli hyvää että ylivoima toimii edelleen mallikkaasti, alivoimakin oli ihan ok, tosin sitä jouduttiin pelaamaan hieman liikaa. Mielestäni oli melko erikoista, että suht tasaväkisessä ottelussa 2minuuttisen menee 3-9, vaikka siinä 2 protestointi jäähyä olikin. Tuomareiden takia tätä ei hävitty mutta ottelu olisi varmasti ollut vielä hienompi hieman asiallisimmilla tuomareilla, kuten muutaman SalBa pelurin kanssa ottelun jälkeen juttelinkin, he olivat voimakkaasti samaa mieltä. Vielä lopussa toinen tuomareista jaksoi vaan rääpiä päätänsä, mutta kai tämä sitten tässä lajissa kuuluu asiaan. Ei muutakun reenausta reenausta ja ensi viikolla KoPon vieraaksi, sanaili hiljainen Immonen ottelun jälkeen.