Miehet - FBC Turku 2 (4 - 2)

Aika: 23.10.2010 15.00
Paikka: Huhkolinna
Sarja: II-divisioona


Ottelu oli ennakoitu erittäin tasaiseksi ja vähä maaliseksi. Sellainen siitä muodostuikin, mutta kyllä tästä 60minuuttisesta salibandyviihde oli hyvin kaukana. Niin flegmaattista meno kentällä välillä oli, että pahemmin hikipisaroita ei tarvinnut tiputella.

Ensimmäinen erä oli sekavaa peliä molemmilta joukkueilta. Rupun karvaus aiheutti ensimmäiseen 10minuuttiin tukullisen maalinteko paikkoja mutta hyvän ottelun maalissa pelannut Mettälä kesti Turkulaisten maalilla. Erän puolenvälin jälkeen saatiin ensimmäinen pöytäkirja merkintä kun Turkulaiset latoivat pallon vastahyökkäyksestä maaliin, hieman sekavan oloisen maalinedus hässäkän jälkeen. Tämän jälkeen Aleksi Rautu joutui boksiin. Turkulaisten ylivoima kuviot olivat vielä vähän hakusessa ja melkeinpä ilman laukauksia selvittiin, ja vielä 3sekunttia ennen jäähyn loppumista Turkulaiset joutuivat rikkomaan ja näin ensimmäinen Rupu ylivoima oli tosiasia. Sarjan parasta ylivoimaa pelannut joukkue ei saanut myöskään ensimmäisen ylivoiman aikana juuri mitään mainittavaa aikaiseen, tästä tosin kuuluu kunnia myös erittäin hyvin ja aktiivisesti pelanneella Turkulais nelikolle. Erätauolle BeeCeen johdossa 0-1.

Erätauolta haettiin vain uskoa omaan tekemiseen ja siihen että paikoista laitetaan pallot verkkoon. Erä ei kuitenkan alkanut mitenkään mairittelevasti kotijoukkueen osalta kun Tero Lähdekorpi sai 2minuuttisen vain parin minuutin pelin jälkeen. Taaskin alivoima toimi ja pelissä oltiin vielä mukana. Rupulaisten avausmaalia saatiin odotella miltei puoleenväliin ottelua kunnes Joni Immonen tarjoili maalintakaa lättyä Teemu Virtaselle, ja pallo ylänurkassa. Ajassa 33.56 Rupulaiset saivat illan toisen ylivoimansa, tällä kertaa pallon liikuttelu oli näyttävämpää ja vain BeeCeen maalivahdin kaksi paraatitorjuntaa estivät ylivoimamaalin synnyn. Loppu erä oli taas melko sekaista sähellystä molemmilta, kunnes ykskaks minuuttin ennen erätaukoa Turkulaisten vastahyökkäys toimi jälleen ja hieno veto upposi, näin erätauolle taas Turkulaisten johtaessa 1-2.

Toisella erätauolla meininki oli ehkä vähän liiankin rento, sillä luottamus pelin voittamiseen oli kohdillaan. Kuin uusintaa katson vain muutaman minuutin pelin jälkeen Rautu joutui ottamaan illan toisen kakkosen ja taas alkuun alivoimalle, mutta jälleen Turkulaisten ylivoima tökki pahemman kerran. Sitten taas muutama minuutti miekkailua puolin ja toisin, ja kuin tasotukseksi Turkulainen boksiin. Tätä ei jätetty enää käyttämättä, 10sekunttia ja Eerik Marttila tarjoili siipeen Virtaselle joka tälläsi suoraan syötöstä hienon vedon maaliin, tilanne tasan 2-2. Rupu sai tämän jälkeen selkeän hallinnan ottelusta. Sitten nähtiin ottelun pisin myllytys, kun Rupun kakkoskentällinen järjesti noin puolentoista minuutin totaalisen härdelin Turkulaisten päätyyn. Laukauksia viuhui jokapuolelta ja aina ensimmäisenä pallossa oli keltapaitainen, lopulta Jyri Liukas tarjoili pallon Niko Viitasaarelle, joka kanttasi pallon vastustamattomasti ohi maalivahdin sormien, Rupu ensimmäisen kerran johtoon ottelussa. Vain 3minuuttian ennen ottelun loppua 3kentällinen järjesti taas karvauksellaan paniikkia vastustajassa ja loppujen lopuksi Joni Sipolainen tyrkkäsi pallon maaliin Matias Kuisman syötöstä. Ottelu näytti ratkenneen mutta tuomarit olivat vielä hieman erimieltä asiasta, kun 6sekunttia maalista passitettiin Joonas Hirvikorpi jäähylle. Viimeisellä ylivoimalla Turkulaiset sentään laukoivat muutaman kerran mutta ne hoiteli varmasti maalilla jälleen kerran tyylikkään ottelun pelannut Riku Aalto. Näin pisteet jäivät Huittisiin.

- No tasainenhan tämä sarja nyt näyttää olevan joten tärkeät 2 pistettä jäivät tänne. Eipä tuosta ottelusta muuten paljon mietteitä ole, ei kaksista peliä ollut. Tarvisi löytää draivia itse pelata vaikka vastustaja hieman jäädyttelisikin peliä, turhaan lähdettiin totaaliseen kävelyyn mukaan. Onneksi erikoistilanne pelaaminen toimi taas, varsinkin alivoima. Siinä ottelun ratkaisu. Sanaili melko vaitoinen Immonen ottelun jälkeen.

 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 111:18VastustajaVastustaja
1 - 128:01Virtanen TeemuImmonen Joni
1 - 239:09VastustajaVastustaja
2 - 2 (yliv.)48:13Virtanen TeemuMarttila Eerik
3 - 251:16Viitasaari NikoLiukas Jyri
4 - 256:59Sipolainen JoniKuisma Matias
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
12:53Rautu Aleksi2 min
14:50Vastustaja2 min
22:55Lähdekorpi Tero2 min
33:56Vastustaja2 min
43:25Rautu Aleksi2 min
48:03Vastustaja2 min
57:03Hirvikorpi Joonas2 min
59:30Vastustaja2 min
Torjunnat:
Aalto Riku: 18 torjuntaa
Vastustaja: 26 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Virtanen Teemu
Hyökkääjä
8Jylhä Henri
Hyökkääjä
8Liukas Jyri
Puolustaja
13Marttila Eerik
Puolustaja
15Hakanen Antti
Hyökkääjä
17Tommila Jussi
Hyökkääjä
19Hirvikorpi Joonas
Hyökkääjä
27Sipolainen Joni
Hyökkääjä
27Viitasaari Niko
Puolustaja
30Lehtinen Yrjö
Maalivahti
32Kulmala Kasimir
Puolustaja
37Heikkilä Aleksi
Puolustaja
41Lähdekorpi Tero
Puolustaja
50Ek Mikko
Hyökkääjä
61Immonen Joni
Hyökkääjä
65Kuisma Matias
Puolustaja
68Aalto Riku
Maalivahti
81Rautu Aleksi
Hyökkääjä
95Stenfors Mikael
Puolustaja
95Ylikännö Mikael
Hyökkääjä