Miehet - SBS Pori (14 - 8)

Aika: 9.10.2010 15.00
Paikka: Huhkolinna
Sarja: II-divisioona

Lauantainen ottelu oli molemmille erittäin tärkeä. Ensinnäkin molemmat tarvitsivat paluun voittojen tielle, ja toiseksi lisä kipinää otteluun toi Porin penkin takana käskyjä antava ex-rupu peluri Jussi Tiuttu.

Ensimmäinen erä oli erittäin tunnustelevaa ja virheitä välteltiin viimeiseen asti. Pallollinen hallinta oli hieman kotijoukkueella, mutta Porin veskari hoiti muutamat pahat paikat mallikkaasti. Pori pääsi erässä kokeilemaan ensiksi ylivoimaa kun Mikael Ylikännö joutui boksiin mailaan lyömisestä, Rupun puolustus maalissaan Riku Aalto kuitenkin kesti tilanteet. Tästä vain minuutti ja edustusjoukkueessa debytoinut b-juniori Kasimir Kulmala joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti, Rupun hyvä alivoima pakotti kuitenkin Porin rikkeeseen ja seuraavat 1,40 pelattiin 4 vs 4 erikoistilannetta. Rupu sai tämän jälkeen pelata nopean 20sekunnin ylivoiman mutta siinä ajassa ei tulosta saatu aikaiseen. Erätauolle 0-0 tilanteesta.

Pukukopissa joukkue latasi hieman jalkoja ja sovittiin, että nyt laitetaan pallo ja äijät liikkeelle. Tämä alkoi tuottamaan tulosta ja heti erän ensi minuuteista lähtien hyökkäykset vyöryivät kohti Porin maalia. Jo minuutin pelin jälkeen Eerik Marttila katkaisi vastustajan avauksen ja tarjoili Jyri Liukkaalle joka viimeisteli tolpan juureen. Sitten mentiin noin kuusi minuuttia päästä päähän kunnes Liukas tarjoili ja Niko Viitasaari pommitti laidasta hienon tykin ylänurkkaan. Tästä vain reilu minuutti ja nyt akseli toimi toistenperin kun Viitasaari tarjoili Liukkaalle läpiajon ja tämä ei erehtynyt, tilanne 3-0. Ja vain 16sekunttia tästä Porin puolustus nukahti ja Henri Jylhä tarjoili Mikko Ekille ja pallo taas ylänurkassa. Sitten Pori lähti nopeaan hyökkäykseen ja Rupun puolustus hieman nukahti, pallo nättien syöttöjen päätteeksi Rupu verkkoon. Tästä kuitenkin vain 30sekunttia ja Porilaispeluri joutui jäähylle. Rupun pelottavasti toiminut ylivoima ei pettänyt enää, ja 20sekunttia riitti ylivoimamaalin syntyyn, Teemu Virtanen tarjoili ja Marttila piiskasi hirveän pommin hirren alle. 5-1 tilanteessa peli hieman rauhottui ja tuntui kuin molemmat olisivat odotelleet jo erätauolle pääsyä. Rupun kolmoskenttä aiheutti kuitenkin hirveän mylläkän Porin maalille ja lopuksi Joni Sipolainen tarjoili syötön ja Ek viimeisteli illan toisen osumansa. Vielä minuutti ennen eräsummeria Joni Immonen sai pallon Porin kulmaan ja hän sai rauhassa odotella Rupun toista aaltoa ja lopuksi tarjoili Liukkaalle ilman pallon ja näistähän Jyri ei erehdy, tilanne 7-1 kun summeri soi.

Erätauolla rauhoiteltiin tilannetta. Maalivahdit halusivat vaihtaa paikkoja ja päätös tehtiin, että ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjapelissä tolppien väliin astelee Yrjö Lehtinen. Erä ei alkanut Ylliltä eikä Rupulta hyvin kun Pori tuli kopista paremmalla jalalla kolmanteen erään ja heti miinutin pelin jälkeen tuli kavennus. Siihen perään Porilaiset ottivat jäähyn ja kun Rupun ylivoimakenttä nukahti totaalisesti, oli peli yllättäen jo 7-3. Onneksi Rupun toinen ylivoima rankaisi heti muutaman sekunnin kuluttua kun Mikael Stenfors syötti pitkän poikittaissyötön ja Viitasaari kanttasi illan toisen osuman. Tästä vain 50sekunttia ja kakkoskentällinen myllytti, Liukas tarjoili laitaa pitkin ja Viitasaaren hattutemppu oli valmis ja taululle 9-3 lukemat. Tästä minuutti ja taas oli Porin vuoro tilanne 9-4. Kun kuuteen minuuttiin lyötiin 5maalia peli hieman rauhottui, vaikka Pori hieman karvaustaan koko ajan nostikin. Tämä kostautui kun Virtanen katkaisi syötön, tarjoili Immoselle liikkeeseen ja suorajatko Liukkaalle jonka hattutemppu oli valmis. Tästä reilu 20sekunttia ja Pori kuittasi taas, puolustus nukahti ja pelaaja pääsi uimaan kulmasta rauhassa keskelle, pallo verkossa. Sitten Ek joutui vielä rikkomaan ja peli sai yllättäen täysin uutta säpinää. Mutta tällä kertaa myös hyvin toiminut Rupu alivoima aiheutti vielä erittäin hienon alivomamaalin missä koko Rupu nelikko oli hienosti osallisena. Ensin peitetty laukaus Rupun kulmaan mistä Liukas tarjoili maalin taakse Marttilalle, joka jatkoi samaan laitaan pinkovalle Virtaselle, joka jatkoi ykkösellä samaan laitaan jatkavalle Immoselle ja Immonen odotti Liukkaan mukaan joka viimesteli miltei tyhjiin. Mutta taas heti kuittaus, kun vain 30sekunttia ja Porin ylivoima rankaisi hienon kuvion päätteeksi, tilanne ajassa 53.52 11-6. Rupu päätti laittaa viimeisen naulan pelille kun Tero Lähdekorpi tarjoili hienon syötön Aleksi Rautulle, joka kanttasi pallon yläseen. Tästä vain minuutti ja Virtanen- Sipolainen akseli sahasi hienoilla syötöillä Jonille tyhjän maalin, tilanne 13-6. Loppuun Pori kaunisteli vielä kahden maalin verran ja Marttila kanttasi ottelun viimeisen maalin.  Lopputulos siis 14-8. Ottelun parhaina palkittiin Porilta Holmlund ja kotijoukkueelta tehot 5+2 viimeistellyt Jyri Liukas

- Jaa-a, mitäs tuosta nyt sanoisi. Melko mielenkiintoinen ottelu, kuten erä lukematkin kertovat 0-0, 7-1 ja 7-7. Kyllä tuon viimeisen erän olisi voinut puolustaa hieman paremmin, ei autettu Ylliä kyllä yhtään. Muuten ottelu oli erittäin siisti. Tuosta on ihan hyvä jatkaa seuraavaan vieraspeliin. Puolustusta kun vielä parennetaan, veisteli Immonen ottelun jälkeen.

SBS RUPUN SEURAAVA KOTIOTTELU PELATAAN LAUANTAINA 23.10 KLO 15.00 ALKAEN, VASTUSTAJA FBC TURKU 2. TULE PAIKALLE!!!!!!!