KaKo - Miehet (5 - 4)

Aika: 2.10.2010 17.00
Paikka: Säkylähalli
Sarja: II-divisioona

Otteluun lähdettiin joukkueiden osalta melko samanlaisista lähtökohdista, molemmilla oli alla nimittäin tappio ja tätä lähdettiin korjaamaan. KaKolaisilla oli muutama avainhyökkääjä pois kokoonpanosta kun taas Rupulaisia piinasivat kahden pakin poissaolo. Ottelu alkoi Säkyläläisten komennossa ja keltapaitaiset olivat totaalisen kohmeessa ensimmäisen kymmenen minuuttia. Yksi ylivoimakin siinä ajassa tuhrittiin totaalisesti. Ja niinhän siinä sitten kävi, vähän onnekkaastikin mutta kuitenkin pallo oman pelaajan kautta maaliin ja Säkylähalli räjähti ensimmäisen kerran ajassa 12.18. Tästä vain minuutti ja Henri Jylhä sai jäähyn ja KaKo ylivoimalle. Siinä taas KaKo tuhri totaalisesti paikkansa ja Rupu hallitsi melko kovalla karvauksella tilannetta paremmin kuin 5 vs 5 pelissä. Rupun paikat olivat melko vähissä ensimmäisessä eräs, kuin myös KaKon mutta niin vain pallo löysi toisen kerran tiensä verkkoon ja KaKo oli saavuttanut hurmoksen. Tässä 2-0 tilanteessa mentiin erätauolle.

Erätauolla avattiin äänijänteitä oikein kunnolla, niin flegmaattinen ja haluton keltapaitainen ryhmä oli ensimmäisessä erässä ollut. Tämä pieni ryhtimuutos näkyikin ja peli painottui KaKon kenttäpäätyyn, tosin mitenkään vaarallisia tilanteita ei silti saatu aikaiseen. Kunnes Mikael Ylikännö tarjoilee ja Joni Sipolainen viimeistelee taas kylmänviileästi ajassa 26:51. Tästä saatiin lisää hurmosta aikaiseen ja hyökkäykset vyöryivät kohti KaKo maalia. Ja sitten niin kylmää vettä niskaan kun Rupun pakki lähtee alimpana yrittämään kikkailua ja tästä 3-1 hyökkäys ja pallo verkkoon. Kuin pisteeksi i:n päälle vain 30sekunttia ennen erän loppua kaksi Rupu pelaajaa sekoilevat keskenään ja vastustaja ottaa karkin välistä ja lyöntilaukaus vähän puolen kentän jälkeen ja tällä kertaa pallo epäonnistuneen laukauksen jälkeen maaliin. En nyt tietysti ihan varma ole oliko veton epäonnistunut, mutta enpä ennen ole nähnyt että joku puolesta välistä kenttää yrittäisi maata pitkin palloa verkkoon. Erätauolle 4-1 tilanteessa.

Rupu tuli taas kovaa erätauolta, ja ajassa 42.07 tulee kavennus kun Jylhä tarjoilee ja Aleksi Rautu sivaltaa melko pienestä kulmasta ohi hölmistyneen maalivahdin. Sitten mentiin vähän aikaa päästä päähän meiningillä kunnes Mikael Stenfors sai jäähyn. Alivoima oli taas kerrassaan mallikasta kun yhdessä vaiheessa noin minuuttiin eivät KaKolaiset päässeet palloon. Olisi ehkä kannattanut koko ottelu pelata alivoimalla, niin paljon helpompaa peli tuntui silloin olevan. Tästä muutama minuutti ja viime kaudella vielä SalBassa pelannut Aku Nurminen kuluttaa jäähypenkkiä. Tällä kertaa vierasjoukkueen hyvin toiminut ylivoima ei antanut enää armopaloja vaan Jyri Liukas tarjoilee ja Joni Immonen heilutti ylänurkkaa. Tilanne yllättäen 4-3 kun vielä kymppi peliaikaa jäljellä. Molempien joukkueiden otteen hieman herpaantuivat ja peli meni melko sekaiseksi. Sitten taas pakastimen verran kylmää niskaan, kun KaKo sai vaparin ja Haanpää Toni lähtee kantille mutta Rupun puolustus ei pysynyt mukana ja tilanne 5-3. Sitten saatiin taas ylivoima missä kilisteltiin muutaman kerran tolppia mutta sitä lähemmäs ei päästy. Lopussa Rupulaiset saivat kuitenkin kunnon kirin päälle kun ajassa 58.20 Immonen heitti pitkän poikittaissyötön ja Teemu Virtanen kanttasi pallon sisään. Rupu pelasi vielä lopun 1.20 ilman maalivahtia ja myllytys oli melkoista mutta tällä kertaa Säkyläläisten puolustus kesti ja kotijoukkueelle arvokkaat kaksi pistettä.

- Kyllä nyt harmittaa ja pahasti. Ensimmäinen erä oli niin hirveä, että en edes halua muistella. Tultiin tänne ihan väärällä asenteella, tai hyvähän se asenne piti olla kun paikallisvastustaja vastassa, mutta kyllä nyt oli vähän huono peli. Ei paljon hiki pisaroita vuodatettu pisteiden eteen. Lisäksi harmittaa tapa miten vastustaja sai maalinsa, turhan halpoja siellä joukossa oli. Kuten ennen ottelua puhuttiin, niin tiedossa oli, että maalikarkeloita ei tule ja omanpään hyvä pelaaminen riittää voittoon. Kyllähän se omapää kohtlaisen hyvin pidettiin mutta vastustaja rankaisi taas armotta meidän omista törkeistä virheistä. Itse taas jouduttiin tekeen hirveä määrä töitä yhden maalin eteen ja vastusjalle hatun nosto, että heiltä ei ilmaisia palloja lapaan tullut. He nyt tällä kertaa halusivat voittoa enemmän kuin keltapaitaiset. Odotan edelleen että joukkue pelaisi omalla tasollaan koko 60minuuttia, nyt ei pelattu ensimäistä erää lainkaan, toisesta erästä eka kymppi ja kolmas erä miltei kokonaan. Se ei vaan yksinkertaisesti riitä jos pelataan 30min ottelusta ja loput 30min saa vetää villahousuja jalkaan kun ei tule edes hiki. Melko sanaton olen tämän ottelun jälkeen. Kuvaili pettynyt Immonen ottelun jälkeen.

Seuraavaksi SBS RUPU pelaa kotiottelun lauantaina 9.10 klo 15.00 alkaen. Tule kannustamaan kotijoukkue voittojentielle takaisin. Vastaan asettuu SBS Pori, jossa valmentajana toimii vielä viime kaudella Rupussa pelannut Jussi Tiuttu.