Miehet - AFC Campus (4 - 6)

Aika: 25.9.2010 15.00
Paikka: Huhkolinna
Sarja: II-divisioona

Toiseen kotipeliin vastaan asettui kokenut AFC Campus Turusta. Ennen ottelun alkua tiedettiin ja painotettiin, että vastaan asettuu hyvin rutinoitunut ja fyysinen porukka. Keskipituudessakin Rupulaiset olivat noin parikymmentä senttiä lyhempiä. Ottelu alkoi erittäin tasaisesti ja hyökkäykset vyöryivät päästä päähän. Oleellista oli, että molemmat puolustivat hyvin sillä kumpikaan ei laukauksia maalia kohti saanut. Ensimmäinen maali näki päivän valon kun 2 kentällinen myllytti vastustajaa, lopulta pallo Marttilalle joka latasi vedon ohi ja pallo kimposi laidasta kuin tarjottimelle Immoselle jolla oli helppo työ laittaa pallo verkkoon. Tästä vain valitettavasti vain 43 sekunttia ja taululla oli 1-2 vierasjohto. Ensin tuli kyseenalaisin rangaistuslaukaus sitten allekirjoittaneen salibandyuran aikana, kun rupulla oli vielä kaksi pakkia alapuolella niin melkoinen vihellys oli, jokatapauksessa pallo verkkoon. Tästä vain 18 sekunttia ja rupu kenttä nukahti ja pallo verkossa. Sitten vastustaja joutui jäähylle. Rupun ylivoima on toiminut hyvin tällä kaudella ja nyt se sahasi minuutissa pallon verkkoon. Ensin kentällinen sahasi paikan Jyri Liukkaalle mutta tämän vielä maalivahti torjui, tästä muutama sekuntti ja Liukas meni syöttäjän paikalle ja Immonen sai viimeistellä toisen osumansa aivan tyhjään maaliin. Erätauolle 2-2 tilanteesta.

Erittäin kuuma toinen erä tarjosi tilanteita ja jäähyjä mutta vain yhden maalin. Erän alkupuolisko mentiin vastustajan komennossa ja rupu puolustus oli hieman vaikeuksissa avauksen kanssa. Ottelussa tunteet alkoivat kuumeta kun melko hukassa ollut tuomarikaksikolta karkasi ns. mopo käsisistä. Ensin Marttila joutui kuluttamaan jäähypenkkiä estämisestä, kyllähän tilanteessa campuksen pelaaja lensi rupun vaihtoaitioon mutta itsepähän hän mennä välistä mistä ketään pelaaja ei olisi voinut päästä, siksi toinen kyseenalainen jäähy näki päivänvalon. Rupun alivoima kesti mainiosti monet laukaukset ja loput hoiti taas kerran Riku Aalto maalissa. Valitettavasti hyvä alivoima sai nolon lopun kun rupu tuli täysilukuiseksi niin vain 5 sekunttia ja pallo onnekkaasti rupun oman pelaajan jalasta ylänurkkaan. Tämän jälkeen Rupu sai pallolista otetta ja pystyi rakentamaana aina vaarallisempia ja vaarallisempia hyökkäyksiä, mutta palloa ei saatu millään vastustajan verkkoon. Sitten nähtiin erikoinen ja törkeä tilanne, Ek Mikko antoi voimakasta takakarvausta ja juoksi tilanteet loppuun asti, Mikko tuli hieman selkä puolelta ja tuomari nosti käden ylös jäähyn merkiksi, ja pillin jo soidessa nähtiin ottelun törkein tilanne Campuksen puolustaja Vuorinen Sami tarjoili kostin Ekille, kunnon taklaus höystettynä hypyllä ja tästä vain 2minuuttia Vuoriselle. Tässä on mielestäni salibandyssa hieman kyseenalaisia hommia, ensinnäkin esimerkiksi jääkiekossa hyppäämisestä taklauksen yhteydessä saa aina vähintään 2min rangaistuksen ryntäyksestä, ja koska kyseessä on kuitenkin laji missä vastapommeja ei saa ajaella oli Vuorisen temppu ruma ja halpamainen, vähintään 5minuutin ragaistus olisi ollut oikeutettu. Erätauolle 2-3 tilanteesta.

Toisella erätauolla sovittiin että jatketaan pallon pitämistä omalla joukkueella sillä Campuksen pelaajat näyttivät hieman väsyneen kun palloa pistettiin liikkeelle. Tätä sopimusta ei kuitenkaan ihan noudatettu ja peli meni säläykseksi ja kuskailuksi. Ja sitten taas erikoinen tilanne, entinen liigapeluri Sami Kormi piti palloa ja Virtanen juoksi kaverin kiinni ja tarjoili kylkikylkeä, (pituuseroa noin 25senttiä), Kormi maahan jalkaa pidellen ja Virtanen jäähylle. Tälläisessä tilateessahan mikäeli pelaaja loukkaantu ei kaikissa lajeissa saa seuraavaan vaihtoon tulla, mutta mitäs tapahtuikaan, pahasti irvistäen ja nilkuttaen vaihtoon mennyt Kormi tulee ylivoimaan kun Virtanen ollaan penkille saatu. Rupun alivoima kuitenkin kesti taas tilanteen. Mutta vain 20sekunttia ja seuraavana Aleksi Rautu sai mennä kuluttamaan jäähypenkkiä, melkein taas kestettiin mutta 20sekunttia ennen jäähyn loppua pelaaja joka olisi kuulunut olla jo verkkarit päällä autossa tarjoili kylmää vettä Rupulaisten niskaan, hieno veto ja Aalto voimaton maalissa 2-4. Rupu oli pakotettu nostamaan karvaustaan ja se avasi Campuksen pelaajille erittäin pahoja vastaiskuja ja ajassa 55:15 peli tuntui olevan ohitse kun vastaisku tuotti 2-5 osuman Juha Hiltusen toimesta. Rupu yritti vielä ilman maalivahtia tulla mutta pallon muutaman sekunnin pyörityksen jälkeen tyhjään maaliin, taas Hiltusen toimesta. Vielä kuitenkin vedettiin rohkeasti maalivahti pois ja Liukas tarjoili Virtaselle joka latasi 4-6 kavennuksen. Lopussa Liukaalle vielä jäähy mailaan lyömisestä kun hän pelasti varman lisätakaiskun. Ottelun parhaana palkittiin Campuksesta fikusti koko ottelun käyttäytynyt Juha Hiltunen ja näytti pelaajan esimerkkiä muulle joukkueelle, kotijoukkueesta Joni Immonen sain palkinnon.

- Harmitus on melko kova, totta kai sen takia, että pisteet matkasivat Turkuun mutta harmitusta nostaa moninkertaiseksi se tapa millä pelin hävisimme. Emme noudatteet toisen erän loppua lukuunottamatta taktiikkaa millä meidän piti pelata, vain silloin pystyimme luomaan kunnon tilateita. Muutoin joukkueemme pelasi liian kurittomasti ja kuskasi palloa. Fyysiseen haasteeseen vastasimme hyvin, ja siitä olen erittäin tyytyväinen. Ja ihan rehellisesti sanottuna ihmeen herkästi Campuksen pojat välillä maassa makasivat, heillä kuitenkin paljon kokemusta kovemmista peleistä missä fyysisyys varmasti on monenkertaista. Mutta näin nyt tällä kertaa. Tästä pari harjoituskertaa ja hyvällä mielellä ensi lauantain ensimmäiseen vieraspeliin paikallisvastustaja KaKoa vastaan. Saneli Immonen ottelun jälkeen.