Miehet - TPS 2 (8 - 7)

Aika: 14.9.2010 19.00
Paikka: Huhkolinna
Sarja: II-divisioona


Ensimmäiseen sarjapeliin saapui vastustajaksi TPS 2 Turusta. Pelin ensimmäiset minuutit olivat hyvin hermostuneita ja pallo ei tuntunut oikein pysyvän kummankaan joukkueen lavassa. Pelin pallollinen hallinta siirtyi vastustajalle mutta Rupu käytti tilanteensa hyvin hyödyksi. Kauden ensimmäisen maalin viimeisteli vaparista erittäin pienestä kulmasta joukkueen uusi kapteeni Jyri Liukas, syötön tarjoili Mikael Stenfors. Hyvä kun istumaan oltiin keretty kun kolmoskentällinen aiheutti taas kerran karvauksellaan hämminkiä vastustajissa ja pallo lopulta Ekin Mikolle joka täräytti pallon ylämummoon. Sitten mentiinkin kuusi minuuttia peliä eteenpäin kunnes kotijoukkueelle sattui sysimusta 30sekunnin pätkä ja yhtäkkiä ajassa 12.54 taululla olikin jo lukemat 2-2, näistä lukemista lähdettiin myös erätauolle.

Kopissa painotettiin, että jaksetaan uskoa omaan tekemiseen ja olla tarkkana alusta asti toisessa erässä. Tämä surullisen kuuluisa toinen erä on nimittäin ollut Rupulle viime vuosina suorastaan painajaismainen. Ja siltähän tämänkin ottelun toinen erä näytti. Vastustaja lisäsi vielä hieman jalkojen liikettä lantion alla ja rupu oli hienoisesti helisemmässä ja omat paikat olivat vähissä. Lopulta 24.20 ajassa ex-rupu Samuli Lax täräytti pallon maaliin. Tästä rupulaiset hieman lamaantuivat ja ottelu näytti luisuvan käsistä kun ajassa 32.06 kaivettiin palloa jo viidennen kerran palloa omasta maalista. Taas tämä painajainen näytti toteutuvan. Mutta pelaajat olivat eri mieltä, nyt haluttiin tosissaan näyttää, että tämän vuoden Rupu on erillainen joukkue. Joukkue jonka pää ei laske missään vaiheessa, ja joukkue joka tosissaan haluaa voittaa kaikki ottelut. Henri Jylhä aloitti kirin ajassa 34.54 komealla laukauksella, syötön tarjoili Ek. Sitten alkoi kakkoskentän peli aueta, 37.20 Virtasen Teemu toimitti pallon maalille ja Joni Immonen oli maalilla kärppänä ja toimitti paluupallon verkkoon. Tästä minuutti ja vastustajalla oli jo pienoinen paniikki päällä ja he joutuivat rikkomaan jäähyn arvoisesti. Vain 7 sekunttia ehdittiin pelata kun Virtanen siirsi pienen sivuun ja Marttilan Eerikin komija kantti ja kädet kattoon, maski pelaaminen oli myös esimerkillisesti pelattu. Tästä vain 31sekunttia ja Immonen sai hajun vastustajan avauksesta ja katkaisi pakin syötön, tästä päästiin 3 vs 2 hyökkäykseen, Immonen tarjoili takapassin Sipolaisen Jonille, joka täräytti kylmänviileästi kauhean pommin ylänurkkaan. Näin ollen toiselle erätauolle siirryttiin 6-5 tilanteesta.

Kopissa rauhoiteltiin tilannetta koska tunteet eivät näyttäneet pysyvän hallinassa mahtavan nosun ansiosta. Joukkueena sovittiin, että nämä pisteet jäävät Huittisiin. Tilanne näytti hyvältä kun Virtanen katkaisi taas kerran pakin syötön ja ajassa 42.53 taululle 7-5 lukemat. Tästä kuitenkin valitettavasti vain reilu minuutti ja Rupun melko hyvin toiminut peittopeli nukahti täysin ja hyvä veto kavensi pelin 7-6 tilanteeseen. Tästä vastustaja innostui ja laittoin viimeisen vaihteen päälle. Marttila joutui katkaisemaan TPS avauksen korkealla mailalla ja ensimmäinen alivoima oli kotijoukkueelle tosiasia. Puolustus kuitenkin kesti mallikkaasti ja maalivahti Riku Aalto hoiti loput mitkä läpi pääsivät. Tästä hoidetusta alivoimasta nasahti ylimääräistä energiaa kotijoukkueen jalkoihin. Rupu joutui kuitenkin 54.26 ajassa toistamiseen alivoimalle kun Sampsa Hirvinevan maila nousi vahingossa vastustajan päähän. Vastustajan ylivoima sahasi palloa mallikkaasti pelaajalta toiselle ja lopulta se suoraansyötöstä laukaus lähti ja tilanne 7-7. Taas näytti, että peli oltiin menetetty. Olihan kaveri tullut jo kaksi kertaa jo takaa tasoihin. Mutta ei uusiutunut Rupu lannistukkaan niin vaan, kuten kopissa sovimme, pisteet jäävät Huittisiin ja täydet 60minuttia pelataan. Näin myös kotijoukkue teki. Ensiksi ajassa 55.58 vastustaja joutui ottamaan jäähyn toistuvasta väärästä pelitavasta. Ylivoimassa pallo liikkui melko mallikkaasti, mutta aina se viimeinen syöttö tai laukaisuyritys jäivät täysin torsoksi. Peli haiskahti jo menevän jatkoajalle. Mutta Virtanen-Immonen-Hirvikorpi olivat eri mieltä, ensin nopea hyökkäykseen lähtö, mistä pallo ajautui vastustajan kulmaan. TPS pakki lähti kuljettamaan palloa oman maalin taakse ja jostain käsittämättömästä syystä tarjoili pallon suoraan Immosen lapaan, joka toimitti pallon maalin eteen kirmaavalle Virtaselle. Muutamat hudit pallosta ja lopulta Virtanen löi pallon puolityhjään TPS verkkoon, ja meininki huhkolinnassa oli valmis alkamaan. TPS sai lopussa vielä muutaman vaarallisen laukauksen mutta pakkien ja Aallon yhteispelillä maaliverkko ei heilunut ja pisteet jäivät Huittisiin. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin vierasjoukkueesta tuttu mies Samuli Lax ja kotijoukkueesta tehot 2+2 tehnyt Teemu Virtanen.

- Huh huh, olipas aika peli. En ole kertakaan nähnyt tällä tasolla noin pallollista joukkuetta kuin TPS oli, siksi tämä voitto on erityisen makean tuntuinen. Pelasimme loppua lukuunottamatta koko ottelun 3 kentällä. Kaikki kentät onnistuivat pelissä erinomaisesti. Hienoa oli myös että uskomme omaan tekemiseen ei missään vaiheessa loppunut vaikka vastustaja kerran ohi tulikin. Olimme joukkue mikä taisteli täydet 60minuttia, se oli parasta! Myös Aalto oli maalissa joukkueen pilari, kyllä siellä muutama sellainen koppi oli että kyllä tireä saadaan myös pisteistä kiittää. Myös yleisölle jota oli paikalle saapunut kiitettävästi paikalle kuuluu iso kiitos, oli hieno pelata kun vähän kannustustakin sai. Tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraavia pelejä kohden, joukkuen on erittäin nälkäinen. Veisteli väsynyt mutta iloinen Immonen pelin jälkeen.

SBS Rupun edustusjoukkueen seuraava kotiottelu pelataan 25.9 klo 15.00 alkaen Huhkolinnassa. Kaikki siis paikalle huutamaan kotijoukkue voitton.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 006:16Liukas JyriStenfors Mikael
2 - 007:01Ek MikkoEi syöttäjää
2 - 112:24VastustajaVastustaja
2 - 212:54VastustajaVastustaja
2 - 324:20VastustajaVastustaja
2 - 425:51VastustajaVastustaja
2 - 532:06VastustajaVastustaja
3 - 534:54Jylhä HenriEk Mikko
4 - 537:20Immonen JoniVirtanen Teemu
5 - 5 (yliv.)38:53Marttila EerikVirtanen Teemu
6 - 539:24Sipolainen JoniImmonen Joni
7 - 542:53Virtanen TeemuEi syöttäjää
7 - 643:40VastustajaVastustaja
7 - 7 (yliv.)55:15VastustajaVastustaja
8 - 759:35Virtanen TeemuImmonen Joni
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
38:46Vastustaja2 min
49:50Marttila Eerik2 min
54:26Hirvineva Sampsa2 min
55:58Vastustaja2 min
Torjunnat:
Aalto Riku: 34 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Hirvineva Sampsa
Puolustaja
6Virtanen Teemu
Hyökkääjä
8Jylhä Henri
Hyökkääjä
8Liukas Jyri
Puolustaja
13Marttila Eerik
Puolustaja
15Hakanen Antti
Hyökkääjä
17Tommila Jussi
Hyökkääjä
19Hirvikorpi Joonas
Hyökkääjä
27Viitasaari Niko
Puolustaja
27Sipolainen Joni
Hyökkääjä
30Lehtinen Yrjö
Maalivahti
41Lähdekorpi Tero
Puolustaja
50Ek Mikko
Hyökkääjä
61Immonen Joni
Hyökkääjä
65Kuisma Matias
Puolustaja
68Aalto Riku
Maalivahti
81Rautu Aleksi
Hyökkääjä
95Stenfors Mikael
Puolustaja
95Ylikännö Mikael
Hyökkääjä