Miehet - LaSB (3 - 8)

Aika: 19.10.2014 15.00
Paikka: Huhkolinna
Sarja: Suomen Cup

Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelu pelattiin sunnuntaina Huhkolinnassa. Edustuksen vieraaksi saapui divarissa pelaava Lammin Salibandy.

Ottelun ensimmäisistä vaihdoista alkaen oli selvää, että LaSB ottelua tulisi viemään. Tuskin kukaan nyt toisin oli ajatellutkaan, onhan joukkueiden välillä sentään kaksi sarjaporrasta väliä. LaSB siis hallitsi palloa ja loi vaarallisia paikkoja mutta Rupun puolustus osoitti, että se on valmis taistelemaan. Lisäksi kotijoukkue sai muutamia vaarallisia vastahyökkäyksi, mistä olisi selkeästi pallo täytynyt verkkoon laittaa. Näytti jo, että ensimmäiseen erään ei saada mitään tilastomerkintöjä mutta ajassa 15.59 LaSB puolustajan hermo pettää ja kaveri istunnolle. Nooh, samalla lähes 200 päinen yleisö sai todistaa heikointa ylivoimaa mies muistiin, LaSB loi tukun vaarallisia paikkoja alivoimalla. Erän lopussa Jari-Tapio Lehto sai vielä rangaistuksen vaarallisesta pelistä (tilanteesta joita nähtiin läpi ottelun). Lopulta vain 16 sekunttia ennen summeria laidalta lähtenyt syöttö pomppaa ensimmäisen Rupu puolustajan mailan kautta, toisen Rupulaisen polven kautta yläilmoihin ja leijailee suoraan takatolpalle, mistä kyllä tyylikäs viimeistely.  Erätuolle siis 0-1 tilanteesta.

Tällä kaudella Rupu on saanut ryhtiä surullisiin toisiin eriin, mutta tässä ottelussa painajainen palasi taas. Vain 2.35 pelattu toista erää ja palloa oltiin kaivettu jo kolme kertaa kotijoukkueen verkosta. Valmennus oli pakotettu ottamaan aikalisä ja vaihtamaan tulituksessa olleen Kim Rosvallin pois, näin Mikko Metsähalme asteli luukulle. T'ästä Rupu sai sentään ryhtiä ja selkäranka ei notkahtanut, mikä oli hyvä merkki. Erän puolivälissä Petri Soppa näytti karvaus taitojaan ja riistää puolustajalta pallon, loppuu kylmä viimeistely ja Huhkolinna räjähti ensimmäisen kerran. Enempää erässä ei maaleja nähty, joten erätauolle lukemista 1-4. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että LaSB oli erässä todella kova, pallo liikkui ja niin liikkui miehetkin. Tosin pieneen ylimielisyyten sielläkin sorruttiin ja jos kotijoukkueen viimeistely olisi ollut normaalilla tasolla, oltaisiin vastahyökkäyksistä tehty muutamat maalit.

Kolmanteen erään kaikki tai ei mitään asenteella. Erä saa hyvän alun kun Joni Immonen riistää keskialueella pallon ja vapauttaa Joonas Hirvikorven nokikkain maalivahdin kanssa, hieno rysty nosto yli maalivahdin ja tilanne 2-4. Rupu luo tämänkin jälkeen muutaman vaarallisen paikan mutta ei saa maalia. Ajassa 46.09 tulee kuitenkin kylmää vettä niskaan kun LaSB niittaa hienon hyökkäyksen päätteeksi tilanteeksi 2-5. Rupu ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan, Jyri Liukas katkaisee keskialuuella LaSB hyökkäyksen pienellä siirrolla Immonen ja Liukas ovat 2vs1 hyökkäyksessä, lopulta Immonen syöttää ja Liukas viimeistelee Rupun kolmannen maalin. Valitettavasti seuraavassa vaihdossa nukahdus peittopelissä ja LaSB karkaa ratkaisevan tuntuisesti 3-6 johtoon. Rupu pelaajien takki alkaa olemaan tyhjä ja kunnon painetta ei saada millään aikaiseksi. Seuraavassa maalissa nähdään kokeneen pelaajan merkitys, LaSB puolustaja lähettää pitkän kaaripallon josta lähes 200 ottelun liigamies Heikki Hätönen ohjaa pienellä siirrolla ketjukaverinsa aivan vapaalle tontille mistä ei erehdytä. Pelikellossa 56.02 ja tilanne 3-7. Lopussa Rupu koittaa vielä kuudella viittä vastaan mutta ei siitä mitään tule, varastot on tyhjät ja LaSB hallitsee tilannetta. Lopulta aivan omasta päädystä heitetty pallo löytää tiensä verkkoon ja LaSB etenee ansaitusti lukemin 3-8 Suomen Cupin viidennelle kierrokselle. Otteluiden parhaina palkittiin vierasjoukkueesta Heikki Hätönen ja kotijoukkueelta Joni Immonen.

LaSB joukkue oli kyllä erittäin kova, jalallinen vauhti ja pallollinen taito oli aivan eri luokkaa kuin esim Wirmoa vastaan. Ei Rupulaisten tarvitse silti päätä pensaaseen lyödä, se oli ennakkoluuloton taistelu selkeästi kovempaa joukkuetta vastaan. Lisäksi vastustajan maalivahti (kolmen metrin Koskisen salibandyversio) oli niin hyvä, että vaikka Rupulaiset paikkoja loivatkin oli mies lähes mahdoton ohitettava. Eritysmaininta vielä: Pelissä tunteet kävivät välillä kuumina, mutta molemmat joukkueet osoittivat miten asiat käsitellään. Peli kestää 60minuuttia ja sen jälkeen voidaan kätellä ja jutella, näin kun olisi jokaisen pelin jälkeen.

- Hieno taisteluhan se taas meidän ryhmältä oli vaikka tappio tulikin. Ainahan kentälle lähdetään voittamaan joten siinä mielessä harmittaa. Tosin kyllä vastustaja näytti melkoisen esimerkin miten pallo liikkuu ykkösellä ja nopeasti. Maalipaikkoja taidettiin luoda saman verran kuin Wirmo ottelussa mutta nyt kaverin veskari otti kyllä meidän hyökkääjistä melkoisen niskalenkin. Ei mitään, nyt voidaan keskittyä sarjaan sillä siellä se meidän päätoivte kuitenkin on. Kertoili Jussi Tiuttu otteluan ratkettua.

Edustusjoukkue kiittää kotiyleisöään sekä runsaasti töitä tehneitä talkoolaisia!!