Miehet - SBS Wirmo (10 - 9)

Aika: 2.10.2014 19.00
Paikka: Huhkolinna
Sarja: Suomen Cup

Suomen Cupin kolmas kierros tarjosi melkoista draamaa ja tunnetta koko 60 minuuttisen ajan. Lähtökohdat otteluun tiedettiin haastaviksi, SBS Wirmo pelaa kahta sarjaporrasta ylempänä ja on erittäin rutinoitunut joukkue. Alusta asti oli kuitenkin selvää, että Rupun pelaajat eivät tulleet kotiotteluunsa kumartelemaan ns. isompiaan. Hyvä lataus koko ottelua varten näkyi jo sekä maanantain, että tiistain harjoituksissa. Hallille tultaessa pelaajat olivat yllättävänkin rennon oloisia, alkulämmössä läppä lensi ja tekeminen oli hyvällä tasolla. Aivan kuin kaikki olisivat unohtaneet miten kova joukkue vastaan on asettumassa. Ennen ensimmäistä erää valmennus tsemppasi pelaajistoa esittämään parasta peliään mihin pystyy. Joukkueet saapuivat kentälle, katsojat taputtavat ja kaikilla on vähän odottavat katseet. Voiko nuori Rupu joukkue haastaa Wirmon? Vastustaja on jo valmiina mutta kotijoukkue luo vielä henkeä maalin ympärillä, kova huuto ja tsempit kavereille. Allekirjoittanut kääntyy omaa vaihtopenkkiä kohden, enkä mitenkään voi unohtaa kun valmennuskaksikko lyö kättä keskenään, molemmilla on silmissään katse mikä kertoo luottamuksesta ja siitä, että kaikki on mahdollista.

Sitten itse otteluun..

Ensimmäinen erä ei ehdi vanhentua kun 1.55 kun kotijoukkue saa vaparin laidasta, muutaman pelaajan siirtymisen jälkeen Joonas Hirvikorpi pääsee laukomaan avopaikasta, tämän vielä maalivahti torjuu mutta Joni Immonen on terävänä hoitamassa reboundin sisään ja Rupu 1-0 johtoon. Peli aaltoilee päästä päähän ja molemmilla on paikkoja, kunnes ajassa 4.35 Wirmo sahaa näyttävän maalin. Tämä ei kuitenkaan muuttanut mitään, Wirmo on enemmän pallossa mutta Rupu iskee koko ajan vaarallisesti vastaan. Ajassa 10.22 Wirmo siirtyy 1-2 johtoon kotijoukkueen viisikon nukahdettua. Tämän jälkeen Wirmo saa enemmän painetta aikaiseksi mutta Rupun puolustus pysyy tiiviinä. Wirmo pyörittää palloa alhaalla pakeilla mutta Petri Soppa haistelee pakin ongelmat, riisto ja sen jälkeen kylmän viileä viimeistely, tilanne 2-2. Valitettavasti alle minuutti tästä ja Rupulle sattuu paha vaihtovirhe ja Wirmo rokottaa näistä armottomasti. Erässä ei enempää maaleja nähdä joten tilanne tauolle mentäessä 2-3.

Erätauolla päävalmentaja Jussi Tiuttu ja valmentaja Ville Tommila painottaa omien virheiden minimointia ja rohkeaa peliä. Kopissa on joukkueellinen pelaajia ketkä ovat huomanneet, että tämä ottelu on voitettavissa. Toisen erän historiankirjat ovat hieman synkät Rupulle sillä monta hyvää ottelua ollaan pilattu luokattoman toisen erän takia, kokeneet pelaajat painottavat, että koppiin ei saada nyt jäädä!

Erä käyntiin ja tällä kertaa Rupu ei jäänyt koppiin, kerrassaan loistavasti pelannut nuorisokentällinen Jere Saharinen-Antti Nieminen-Jani Immonen hassuttelevat kokeneita Wirmo pelaajia ja lopulta Saharisen veto kimpoilee päätylaitojen kautta verkon perille. Mutta se maalin jälkeinen vaihto ja taas Wirmo on siinä terävämp, kello pysähtyy aikaan 22.42 kun Wirmolaiset tuulettavat. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistu tai miten se voisi? Kokeneet pelaajat tajuavat nuorten pelaajien ennakkoluulottomuuden ja taistelun halun. Voiko se sytyttää joukkuetta enempää kuin 5 alle täysi-ikäistä peijjoonia saa vaparin laidasta ja vastaan asettuu sata vuotta enemmän ikää ja loputon määrä divari ja 2-divari otteluita. Mutta mitä tapahtuu, muutama liike ja lopulta Olli Koivuniemi tarjoilee täysin tyhjiin Jani Immoselle ja pallon on verkossa, taas ollaan tasatilanteessa. Wirmo tulee päälle kuin hyöryjuna ja heittelee palloa kohti maalia mutta Rupu taistelee. Lopulta hienosti koko otteluin töitä tehnyt Mikko Kelkka karvaa pallon kuin karkin pikku lapselta, pieni siirto Jussi Tommillalle joka malttaa ja vielä kerran malttaa, lopulta ranteet lukkoon ja pallo ylänahkassa, Rupu siirtyy johtoon kun kellossa 31.50. Tämä maali herätti Wirmon ja he veivät ottelua nyt melko selkeästi, viimeisen 8 minuuttisen aikana Wirmo tekee kaksi maalia. Se miksi maaleja ei tullut enempää, on kiittäminen nuoren maalivahdin Kim Rosvallin otteiden, muutamat sellaiset gamesaverit, että oksat on isommastakin kuusesta tippunut. Vielä kuin kruunuksi niiden torjuntojen päälle, Jyri Liukas lähettää pitkän pallon ja Soppa tinttaa helpottavan pukukoppimaalin vain 45 sekunttia ennen erätaukoa. Toiselle erätauolle siis tilanteesta 6-6.

Kopissa huokuu se itsevarmuus ja luotto omaan tekemiseen mitä voittavalla joukkueella tarvitsee olla. Kaikki tiedostavat: meillä on kaikki mahdollisuudet, vain 20 minuuttia taistelua ja yksi maali niin olemme jatkossa. Kopissa ei silti ole ylilatautunut tunnelma vaan pelaajia sekä valmentajia ketkä puhaltavat yhteen hiileen.

Kolmas erä alkaa ja Wirmo tiivistää peluutustaan, siellä on huomattua, että peliä ei voiteta kävelemällä. Nyt vierasjoukkue tulee järjestään päätylaudasta kiinni ja saa siten vielä enemmän palloa hallintaansa. Vain reilu 2 minuuttia ehtii kulua ja pallo on kotijoukkueen verkossa. Tästä vain minuuttia ja tuomaristo viheltää ottelun ensimmäisen rangaistuksen ja se tulee kotijoukkueelle, alivoima kestää kuitenkin hienosti ja edelleen ollaan mukana. Vain reilu minuutti tästä ja taas Rupulainen tuomitaan boksiin, nyt Wirmo malttaa hieman paremmin ja minuutin hieromisen jälkeen pallo on verkossa. Ajassa 48.50 Wirmo siirtyy jo 6-9 johtoon ja peli näyttää ratkenneen, kokemus ja kovempi taso näyttää sittenkin vievän ottelun. Nuori Rupu on kuitenkin päättänyt taistella viimeiset 10 minuuttia, Kelkka riistää pallon, haastaa tämän jälkeen röyhkeästi puolustajan ja kerrassaan ihanä rystylätty takatolpalle mistä Saharinen siirtää pallon verkkoon. Ajassa 53.27 Wirmo saa ottelun ensimmäisen jäähyn, wirmolaisten kyllä pitäisi tietää, että Rupun ylivoima on ollut kovalla tasolla jo vuosia. Silti he rohkeasti prässäävät kahdella miehellä, lopulta pallo syvälle Liukkaalle, pieni siirto Joni Immoselle keskustaan ja pallo on verkossa. Aika kuluu vääjämättä mutta hienosti kannustanut yleisö herää uudelle tasolle, pelaajat saavat lisää uskoa ja hapot eivät paina jaloissa. Ottelun merkittävin kohta tulee kun ykköskentällinen hieman ylihyökkää ja Wirmo on pääsemässä 3vs1 hyökkäykseen. Liukas venyttää lopulta itsensä tilanteeseen kaikki tai ei mitään tyylillä ja nappaa pallon puhtaasti pois, siirtää pallon Sopalle ja tyylikäs siirto ylänurkkaan ja Hornankattila räjähtää, pelikello näyttää aikaa 57.20. Wirmon on tapahtuneesta hieman sekaisin ja Rupulaiset huomaavat tämän kun vain reilu minuutti edellisestä Soppa-Hirvikorpi akseli lähtee vastahyökkäykseen, lopulta kaunis syöttö Sopalta ja maailmanluokan ohjaus Hirvikorvelta vie Rupun 10-9 johtoon. Peliaikaa jäljellä 1.22 ja todellinen pommi on räjähtämässä, Wirmo ottaa aikalisän ja maalivahdin pois. Sekunnit tuntuvat minuuteilta mutta niin vain kotijoukkueen puolustus kestää ja lopulta juhlat ovat valmiita alkamaan, todella kova pommi on tippunut! Yleisö taputtaa seisaaltaan, pelaajat hyppivät, nauravat ja huutavat. CAMA!

- Sitä saa mitä tilattiin, kommentoi vähäsanainen Wirmo valmentaja Seppinen

- Joukkue näytti sellaista venymiskykyä ja taistelutahtoa mitä en koko seuran historian aikana ole kokenut. Eritoten meidän nuoret pelaajat, kylmähermoisia ratkaisuita kokeneita pelaajia vastaan. Emme tietysti saa unohtaa meidän kokenutta kaartia Soppa 3+0, Hirvikorpi 1+1, Immonen 2+0 sekä Liukas 0+3 olivat tietysti erittäin tärkeässä roolissa. Nyt alkaa näkymään myös se, että kesä on tehty kovasti töitä. Joukkue jaksoi koko 60minuuttia kiitettävällä tasolla. Sanaili silminnähden iloinen Tiuttu ottelun jälkeen.

- Mitä tässä pystyy sanomaan.. näytimme, että yhden 60 minuuttisen aikana kaikki on aina mahdollista. Katso nyt tuota pelaajien riemua. Iskuja ja hapottavia minuutteja tuli paljon mutta eihän niitä edes huomaa, olo on kerrassaan lennokkas tällä hetkellä. Voittaminen on aina hienoa mutta kyllä tuo lämmittää kun näkee yleisön olevan seisaallaan ja taputtavan. Hienoja eleitä kun tutut ja vähän tuntemattomammatkin tulevat antamaan ylävitosia laidalle. Kertoivat muutamat Rupun pelaajat voitonjuhlien seasta.

Tämä tulos tietää siis sitä, että Rupu jatkaa seuran historiassa ensimmäisen kerran Suomen Cupin neljännelle kierrokselle. Seuraava vastustaja ja pelipaikka selviää kuluvan viikon aikana ja neljännellä kierroksella vastustaja arvotaan maanlaajuisesti, joten pitkäkin matka voi olla tiedossa.

NÖYRÄ KIITOS KAIKILLE PAIKALLA OLLEILLE KATSOJILLE KANNUSTUKSESTA. MENNÄÄN YHDESSÄ ETEENPÄIN, KIITOS.