Miehet - SalBa 2 (6 - 6)

Aika: 13.9.2014 17.00
Paikka: Lapin LH (Rauma)
Sarja: 3-divisioona


Toisessa päivän ottelussa vastaan asettui kovaksi nipuksi tiedetty SalBa 2. Valmennus oli tehnyt hyökkäyskentällisiin pieniä viilauksia ja se näkyi pelissä alusta asti. Ensimmäisessä vaihdossa uusittu kentällinen Joonas Hirvikorpi- Joni Immonen ja Petri Soppa kerkesivät tuhlailemaan jo kolme aivan avointa maalipaikkaa, kunnes lopulta Hirvikorpi tarjoilee ja Soppa lyö pallon verkkoon. Tämän jälkeen peli aaltoili voimakkaasti päästä päähän ja lopulta SalBa käynnistää vastahyökkäyksen, muutaman syötön jälkeen Rupu pakin omasta mailasta pallo verkkoon. Rupu liikuttaa palloa hienosti ja SalBa on helisemässä, mutta taas unohtuu se puolustus ja vastahyökkäys peli toimii vierasjoukkueelta taas, lukemat 1-2. Vain reilu minuutti tästä ja taas Rupu hyökkää liian innokkaasti ja se kostautuu, SalBa katkaisee hyökkäyksen ja taas muutamat terävät syötöt ja valkopaitainen saa löydä pallon tyhjään verkkoon. Lukemista 1-3 mennään siis erätuolle. 

Erätauolla valmennus painottaa, että omiin pelaaminen täytyy olla parempaa ja maalivahdille täytyy antaa enemmän tukea. Joukkue on selvästi tullut taistelemaan ja Immosen johtama kenttä halusi näyttää esimerkkiä. Vain 5 sekunttia aloituksesta ja pallon on verkossa kun Soppa kaivaa aloituksen eteenpäin ja Immonen sivalta rystylämärin etunurkasta ohi hölmistyneen maalivahdin. Saman kentällinen luo jatkuvasti vaarallisia maalintekopaikkoja, lopulta Soppa saa keskustaan pallon mistä hän näkee vielä upeasti Immosen takatolpalta ja tilanne onkin nopeasti 3-3. Harmittavasti seuraavassa vaihdossa Rupu kentällinen nukahtaa ja taas jouduttiin tappioasemaan. Mutta taas isketään vastaan ja pitkän hyökkäyksen päätteeksi Hirvikorpi löytää keskeltä Sopan ja taas ollaan tasatilanteessa. Hurlmhei erä jatkuu ja ajassa 24.01 SalBa rokoittaa kotijoukkuene helpohkosta puolustuspään syöttövirheestä. Hirmuisessa vireessä olevan kentällinen on kuitenkin taas eri mieltä, Jyri Liukas katkaisee SalBa hyökkäyksen ja pelaa pitkällä syötöllä Immosen puolittain vapaaksi, pieni odottelu ja lopulta Hirvikorpi juoksee lähes omista asti ilman kenenkään vartoimista ja laittaa lätyn varmasti verkon perille. Mutta kun kerran ottelu halutaan tehdä vaikeksi niin SalBa tekee vielä erässä yhden maalin ja erätuolle mennään 5-6 tilanteesta.

Toinen erä oli sellaista hurlumhei palloa, että molemmat joukkueet rauhoittivat peliään selkeästi. Molemmat pitävät palloa selkeästi eniten omassa alakolmiossa ja pelin tempo hieman laskee. Lopulta ajassa 33.09 nuori Joonas Pluuman katkaisee aivan käsittämättömän loistavasti vastustajan avauksen ja siitä hienon nousun päätteeksi loistava veto ohi vastustajan maalivahdin, tilanne siis 6-6. Molemmilla joukkueilla on paikkansa ratkaista ottelu mutta maalivahti ottavat lähes mahdottomatkin pallot kiinni. Vain puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua Kirka Kulmala joutuu rikkomaan vastustajaa tuhannan taalan maalintekopaikassa ja tuomarilla käden pään päällä rangaistuslaukauksen merkiksi. Kerrassaan hienon ottelun pelannut Mikko Metsähalme on koko ajan SalBa hyökkääjän mukana, eikä hyökkääjällä ole mitään mahdollisuutta laittaa palloa verkkoon. Metsähalmeen torjunta tiesi, että Rupu olisi ilman takaiskua loppuajan alivoimalla. Rupun alivoima nelikko taisteli hienosti viimeisen reilun minuutin ja näin saatiin edes se yksi piste mukaan Huittisiin.

- Taas vähän kaksijakoiset fiilikset, molemmat ottelut näyttivät, että olemma varmasti pallollisesti tämän sarjan kärkijoukkueita. Tämä kostautuu kun hyökkäämme liian innokkaasti ja vastustaja tuntuu rankaisevan tällä hetkellä jokaisesta vastahyökkäyksestä. Toki täytyyhän meidän olla tyytyväinen pisteeseenkin kun lopussa oli vielä sen rankkari minkä Mikko hienosti hoiti. Turnaus osoitti, että tavoitteemme on realistinen mutta töitä sen eteen on tehtävä. Alivoimamme on ollut surkeaa sillä jos otetaan suomen cup ja nämä sarjaottelut mukaan niin ollaan oltu alivoimalla 7 kertaa ja pallo ollut verkossa 5 kertaa. Isoimmat ongelmat ovat siis alivoimassa ja siinä, että valmius hyökkäyksen jälkeen puolustukseen on heikko. Tästä mennään kuitenkin eteenpäin.

jj JI

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:51Soppa PetriHirvikorpi Joonas
1 - 104:32VastustajaEi syöttäjää
1 - 209:56VastustajaVastustaja
1 - 311:06VastustajaVastustaja
2 - 315:05Immonen JoniSoppa Petri
3 - 317:12Immonen JoniSoppa Petri
3 - 418:05VastustajaVastustaja
4 - 420:18Soppa PetriHirvikorpi Joonas
4 - 524:01VastustajaVastustaja
5 - 524:30Hirvikorpi JoonasImmonen Joni
5 - 626:17VastustajaVastustaja
6 - 633:09Pluuman JoonasEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
43:35Kulmala Kirka2 min
Torjunnat:
Metsähalme Mikko : 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Metsähalme Mikko
Maalivahti
2Pluuman Joonas
Puolustaja
7Mongkonthip Ukrit
Hyökkääjä
8Jylhä Henri
Hyökkääjä
8Liukas Jyri
Puolustaja
9Soppa Petri
Hyökkääjä
12Kelkka Mikko
Hyökkääjä
13Nieminen Antti
Puolustaja
17Tommila Jussi
Hyökkääjä
19Hirvikorpi Joonas
Hyökkääjä
27Hyvönen Antti
Hyökkääjä
32Kulmala Kirka
Puolustaja
42Rosvall Kim
Maalivahti
61Immonen Joni
Hyökkääjä
71Saharinen Jere
Hyökkääjä
76Immonen Jani
Hyökkääjä
81Rautu Aleksi
Hyökkääjä
-Tiuttu Jussi
Päävalmentaja
-Tommila Ville
Valmentaja