FBT Pitu - Miehet (5 - 4)

Aika: 13.9.2014 14.00
Paikka: Lapin LH (Rauma)
Sarja: 3-divisioona


Kauden ensimmäinen turnaus pelattiin Lappi TL liikuntahallissa. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui ulvilalainen FBT Pitu. Rupu oli heti alusta selkeästi hallitsevampi osapuoli ja vain maalivahdin upeat torjunnat estivät maalien synnyn. Ajassa 8.23 Joonas Hirvikorpi löytää hienosti Mikko Kelkan joka laittaa pallon kylmä viileästi reppuun. Painostus jatkuu edelleen melkoisena Pitu maalin ympärillä ja lopulta Hirvikorpi tarjoilee jälleen ja Jyri Liukas kiittelee upeasta syötöstä ja taululle 2-0. Erä näytti jo päättyvän näihin lukemiin mutta Pitu nosti kuitenkin vielä karvaustaan ja Rupu puolustus koomailee, niimpä tuli vielä se  niin sanotun koppimaalin vain 8 sekunttia ennen summeria, erälukemat siis 1-2. 

Tuosta maalista alkoivat vaikeudet ja Pitu pääsi heti toisen erän alusta paremmin ja paremmin peliin mukaan. Kelkka joutuukin rikkomaan vain parin minuutin pelin jälkeen ja Pitu ei pöyritä ylivoimaansa kuin 28 sekunttia kun pallo on verkossa. Sinisissä pelaavat Rupulaiset eivät saa millään omaa pallollista peliään kulkemaan ja Pitu rankaisee taas parhaata sektorista kun pelikello näyttää aikaa 19.16. Erässä ei enempää maaleja nähty, joten lukemista 3-2 erätuolla. 

Erätauolla painotettiin oman pelin takaisin saantia ja omaan tekemiseen luottamista. Valmennuksen puhe hieman piristikin uneliasta ryhmää ja pallo alkoi olemaan siellä päädyssä missä sen kuuluisikin olla. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Joonas Pluuman katkaisee vastustajan avauksen hienosti ja tarjoilee pallon laitaan Ukrit Mongkonthipille joka ottaa muutaman kerran vettä korvasta ja pallo aivan ylä nahkaan, kerrassaan hieno laukaus Ugilta. Tämän maalin jälkeen näytti, että peli kääntyy varmasti Rupulaisille mutta pallo ei löytänyt tietään verkon perille. Ajassa 38.31 Aleksi Rautu saa aivan käsittämättömän jäähyn tuomarilta mutta ei auta kuin mennä istumaan. Pitu ylivoima on taas murhaava ja nyt he tarvitsivat vain 18 sekunttia ja taululle lukemat 4-3. Vain reilu minuutti tästä ja Pitu katkaisee keskialueella Rupu hyökkäyksen ja keskeltä lähtevä veto muuttaa puolustajan jalasta pahasti suuntaa ja maalissa pelannut Kim Rosvall on voimaton. Valmennus ottaa vielä vajaa 3 minuuttia ennen loppua aikalisän ja tiivistää peluutusta. Pallo viuhui koko ajan kohti Pitua maalia mutta verkkoon ei millään, lopulta kotijoukkue joutuu rikkomaan ja Rupu pääsee jauhamaan kuudella neljää vastaan. Rautu levittää viivassa ja Petri Soppa tinttaa pallon ylänurkkaan, tässä vaiheessa pelikellossa oli aikaa jäljellä 55 sekuntia. Loppuun saatiin vielä muutamat laukaukset mutta Pitu puolustus kestää ja ottaa ensimmäiset pisteensä talteen.

- Joukkue oli hyvin valmis otteluun lähdettäessä ja ensimmäinen erä näytti kuinka veimme peliä miten halusimme. Sitten erän loppuun se harmittava maali ja jotenkin joukkue lamaantui tuosta maalista. Tämän jälkeen peli muuttui jotenkin väkinäiseksi ja Pitu piti pallo kokemuksella ja maltilla. Me lähdettiin siinä vaiheessa vähän tyypilliselle 3-divari sählylle kun juoksimme vain kuin päättömät kanat tappioasemassa. Joukkueen tarvitsee uhrautua vielä enemmän peitoille sillä kaikki maalit tulevat parhaista sektoreista ja sen kaltaiseen löysäilyyn meillä ei ole varaa. 

jojo JI

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 108:23Kelkka MikkoHirvikorpi Joonas
0 - 214:20Liukas JyriHirvikorpi Joonas
1 - 214:52VastustajaVastustaja
2 - 2 (yliv.)17:46VastustajaVastustaja
3 - 219:16VastustajaVastustaja
3 - 335:12Mongkonthip UkritPluuman Joonas
4 - 3 (yliv.)38:49VastustajaVastustaja
5 - 339:59VastustajaVastustaja
5 - 4 (yliv.)44:05Soppa PetriRautu Aleksi
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
17:18Kelkka Mikko2 min
38:31Rautu Aleksi2 min
43:26Vastustaja2 min
Torjunnat:
Rosvall Kim: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Metsähalme Mikko
Maalivahti
2Pluuman Joonas
Puolustaja
7Mongkonthip Ukrit
Hyökkääjä
8Jylhä Henri
Hyökkääjä
8Liukas Jyri
Puolustaja
9Soppa Petri
Hyökkääjä
12Kelkka Mikko
Hyökkääjä
13Nieminen Antti
Puolustaja
17Tommila Jussi
Hyökkääjä
19Hirvikorpi Joonas
Hyökkääjä
27Hyvönen Antti
Hyökkääjä
32Kulmala Kirka
Puolustaja
42Rosvall Kim
Maalivahti
61Immonen Joni
Hyökkääjä
71Saharinen Jere
Hyökkääjä
76Immonen Jani
Hyökkääjä
81Rautu Aleksi
Hyökkääjä
-Tiuttu Jussi
Päävalmentaja
-Tommila Ville
Valmentaja