Paikka: Leaf Areena
Sarja: 2-divisioona

Pyövelit vs SBS Rupu

SBS Rupu vailla mahdollisuuksia.

Perjantaina matkattiin Turkuun jossa vastaan asettui nousukarsintoihin haluava Hämeenkadun Pyövelit. Syyskauden kierroksella Pyövelit kävi hakemassa pisteet Huittisista lukemin 7-12. Ottelun lähtökohdat olivat selkeät, Pyövelit tarvitsee pisteitä varmistaakseen pudotuspelipaikan ja Rupun tehtävä saada peliään kuntoon karsintoja ajatellen. Rupulla matkassa tasan kolme kenttää ja Pyövelit sai jalkeille vain 12miehen kokoonpanon. Lisäksi Rupulla muutosta sen verran että alkukauden valmentanut Jyri Liukasta ei enää nähdä Rupun penkin takana. Tässä pelissä Tapio Viikari ja polvivaivainen Joni Immonen olivat penkin takana.

Ottelun ensimmäinen erä lähtee liikkeelle suhteellisen tasaisissa merkeissä pelin tempo on hyvin rauhallinen, sillä kotijoukkue ei isoa painetta karvauksessa antanut. Reilun 9minuutin pelin jälkeen Rupun merkkaus unohtuu ja kotijoukkue rokottaa heti armotta. Muutama minuutti tästä ja Timo Koskinen lähettää viuhuvan vedon kohti maalia, maalin eteen on hiipinyt pakin tontilta Aleksi Rautu joka käy siirtämässä irtopallon verkon perille. Sitten nähdään kohtuullisen mielenkiintoinen tilanne kun rupu pelaaja joutuu rikkomaan noin 5-6metriä keskiviivan jälkeen, tästä tuomari kaksikko nostaa käpälää pystyyn, nooh Pyöveli pelaaja pääsee vielä hyödyn saatuaan itse laukomaan, jonka jälkeen kaksi kotijoukkueen pelaajaa pääse vielä hakkaamaan 2-3kertaa riparia sisään. Nooh rupulainen jäähyboksiin ja vielä siihen Pyöveleille vapari kaupan päälle, rupulaisten protestoinnista huolimatta tuomarit eivät muuta päätöstään ja tästä vaparista kotijoukkue siirtyy 2-1 johtoon. Ja kuin aiheuttaakseen lisää tunnekuohuntaa tuomari tulee maalin jälkeen kertomaan, että kyllä te muuten oikeassa olitte. Aika laiha lohtu. Suhteellisen tasaisen erän jälkeen kuitenkin tauolle 2-1 tilanteesta.

Toisessa erässä ei sitten ollutkaan enää kuin yksi joukkue kentällä. Rupulle kaksi jäähyä josta Pyövelit rokottivat molemista ja vielä päälle yksi tasakentällisin tehty maali ja se erä oli siinä tilannte 5-1 ja Rupu oli taas täysin hengetön. Kaverin veskarille ei tainnut 3-4 torjuntaa enempää tulla.

Viimeinen erä alkaa mielenkiintoisesti kun tuomari kaksikko oikein odottaa että sekunnit kuluvat loppuun ja samantein kun 0:01 vaihtuu 0:00 puhaltaa tuomari pilliin ja antaa vielä pelin viivyttämisestä 2minuutin jäähyn Rupulle. Tottahan se on että kentällä kuuluisi olla mutta näitä tilanteita on nähty tänäkin vuonna eikä kyllä yhdestäkään ole jäähyä tuomittu jos pelikavereita kuitekin kentälle jo valuu. Kolmas erä oli täyttä peleilua ja pelinkuva oli Pyövelit vastaan maalissa pelannut Riku Aalto. Niin avoimet ovet olivat Rupu pakan keskustassa että vain huono viimeistely piti lukemat tuollaisina. Pyövelit viimeistelee kolme osumaa viimeiseen erään ja voittaa ottelun täysin ansaitusti 8-1.

Taas pelattiin 20minuuttia kohtuullisesti ja se piti ottelussa mukana, sitten kun ote herpaantuu niin kyllä ollaan kaukana tämän tasoisista joukkueista. 8-1 tulos ei jätä mitään selittelyille varaa, kaveri oli monta luokkaa parempi. Nyt alkaa olemaan tilanne että Rupulaisten on syytä alkaa katsomaan peiliin. Koko kauden on ollut sama virsi että ollaan niin lähellä voittoja ja ansaittaisiin enemmän pisteitä. Mutta kyllä totuus on se että tulostaulu sen näyttää mitä ansaitsee ja näillä peliesityksillä ei juuri sitten ansaitse yhtään mitään. Runkosarjaa 2ottelua jäljellä ja olisi erittäin tärkeää saada peli uomiinsa jotta ei ihan näin synkistä merkeistä tarvisi lähteä karsintapelehin. Seuraavaksi matkaan perjantaina Mynämäelle Wirmon vieraaksi.