Miehet - SC Piru (4 - 4)

Aika: 29.8.2012 18.15
Paikka: Huhkolinna
Sarja: Harjoitusottelut

Edustuksen viimeinen harjoitusottelu pelattiin keskiviikkona 29.8 Huhkolinnassa. Vastaan asettui SC Piru Tampereelta, vastustajan teki mielenkiintoiseksi joukko vanhoja Huittislaisia pelaajia. Ottelun alusta ja alkulämmittelystä paistoi harjoitus- ja viikkopelin tunnelma. Itse ottelun alku alkoi tunnustellen ja kaikki kolme kentällistä saivat hyvin pelituntuman. Ajassa 6:31 vanha tutkapari Soppa-Immonen teki heille tyypillisen kaapin, Sopan karvauksesta Immonen saa pallon ja hassuttelee vastustajat ja tarjoaa Sopalle tyhjän maalin 1-0. Erän edetessä Rupu jatkaa hyviä otteita, mutta se ei näy tulostaululla. Erän loppupuolella peli muuttuu hurlumhei tyyliseksi ja Piru saa hallintaa mutta ei onnistu avauserässä maalinteossa.

Toinen erä on oikeastaan toisinto avauserästä. Rupu tekee maalin ajassa 22:12, kun uuden tulokkaan Ville-Veikko Haavasojan karvaus tuo tulosta ja pallo pomppii keskustaan Sopalle joka niittaa 2-0. Maalin jälkeen Rupu joutuu rikkomaan peliä vastustajan nostaessa painetta. Piru saa ylivoimamaalin aikaan 25:30 kun Mikael Ylikännö istuu saamaansa jäähyä. Maalintekijänä tuttu mies, mutta tällä kertaa vastustajana oleva Pekka Ruusumaa. 30:10 Rupun kolmoskenttä tänään Haavasoja-Tommila-Soppa tekee jälleen maalin. Haavasoja ja vastustaja Ruusumaa kolaavat toisensa kulmaan ja Pirun puolustaja ottaa pallon betonin pehmein käsin haltuun ja jälleen maalintekijänä ollut Soppa on piilokarvaamassa maalin kulmalla. Helppo työ siirtää pallo maaliin ja tilanne 3-1. Kauden ensimmäinen hattutemppu on valmis. Erän lopussa Rupu kerjää jälleen vaikeuksia ottamalla  jäähyn. Pirun ylivoima toimii jälleen kun Jere Rantanen pompottaa pallon takakulmalle ja Janne Nousiainen lyö mailanvarrella pallon pussiin.

Kolmannen erän alku on jälleen Rupun näytöstä, Piru on pakotettu ottamaan jäähyn ja Rupun ylivoima toimii, Maalin tekee Timo Koskinen, syötön antaa Soppa. 46:59 Piru kaventaa kun ex-rupu Petri Järvenpää raapii maalin edessä ja siirtää pallon laitaan niinikään ex-rupu Jere Rantaselle joka painaa tilanteeksi 4-3. Ottelu jatkuu Pirun hallitessa, mutta Rupu ei saa tehtyä maalia lukuisista vastahyökkäyksistä huolimatta. Piru tasoittaa pelin ylivoiman jälkeen ajassa 53:00 kun takatolpalta lyödään pallo jälleen tyhjään maaliin. Maalin jälkeen kumpikin joukkue tyytyy varmistelemaan ja maalipaikat ovat vähissä. Ottelu päättyy varsinaisen peliajan jälkeen 4-4.

Ottelussa oli Rupun kannalta paljon hyvää, etenkin puolustaminen 5-5 vastaan luonasi mallikkaasti. Puolustuksesta voi mainita erittäin hyvin pelanneen Matias Mäkisen, joka oli vieraalla pelipaikalla kuin kotonaan. Onnistujiin voidaan myös laskea yllämainittu kolmoskenttä. Rupun maalilla puoliksi pelanneet Aalto ja Suvitie näyttivät myös, ettei maalivahtipeliin tulla kaatumaan kaudella Miinuspuolella on tietenkin alivoima joka tökki pahanpäiväisesti.Kokoonpanosta uupui esteiden vuoksi Tiuttu, Stenfors,Wallin, Kelkka, Lax ja Hirvikorpi. Lisäksi hieman kipeitä Hakasta ja Virtasta säästettiin tulevia koitoksia varten. SBS Rupun seuraava koitos on Suomen Cupin toisen kierroksen turnaus jossakin Tampereen seudulla 15.9.2012. Eli kauden alkuun on aikaa enää reilu kaksi viikkoa. PSO